FATSA HABERLERİ

Doğu Karadeniz’de Rus İşgali ve Harşit Savunması paneli

Doğu Karadeniz’de Rus İşgali ve Harşit Savunması paneli

Giresun’da,Doğu Karadeniz’de Rus İşgli ve Harşit Savunması paneli

Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde ve Ömer Erdoğan koordinatörlüğünde düzenlenen, “Doğu Karadeniz’de Rus İşgali ve Harşit Savunması” konulu sempozyumun ilk oturumları 02 Kasım 2022 Çarşamba günü tamamlandı.

“Doğu Karadeniz’de Rus İşgali ve Harşit Savunması” sempozyumuna, ev sahibi olarak katılan Giresun Üniversitesi’nin yanı sıra, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Milli Savunma Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi akademik destek veriyor.

Sempozyumun Düzenleme Kurulu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, ADVTY Kurumu Başkanı Prof.Dr. Muhammet Hekimoğlu, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, RTE Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Yılmaz, Artvin Çoruh Üni. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mutlu Türkmen, Prof.Dr. İbrahim Ethem Atnur, Prof.Dr. Uğur Üçüncü, Prof.Dr. Nuri Yavuz, Prof.Dr. Zehra Aslan, Prof.Dr. Sezai Balcı, Doç.Dr. Oktay Karaman, Doç.Dr. Esat Aktaş, Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Yunus Aktürk, Dr.Öğr.Üyesi Süleyman Öcal, Dr.Öğr.Üyesi Murat Özata, Dr. Semiha Nurdan ve Koordinatör Ömer Erdoğan’dan oluşuyor.

Açılış oturumunda sempozyumun amacı ile ilgili bilgiler veren Koordinatör Ömer Erdoğan; “Cumhuriyetin 100.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde gerçekleştirilen sempozyumun amacının, tarihi süreç içinde milletimizi Cumhuriyet ile buluşturan yolu ve bu yolda yaşanan mücadeleleri, kahramanlıkları hakkıyla gelecek nesillere aktarabilmek, bu uğurda şehit olan ecdadımıza olan minnet duygularımızı ifade edebilmek olduğunu” söyledi.

Erdoğan’ın ardından söz alan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can da, yaptığı konuşmada; Giresun Üniversitesinin kuruluşundan bu yana gelmiş olduğu nokta ile Üniversitenin akademik faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi.

Rektör Can, Çanakkale’den sonra Ülkemizin doğusunda da Birinci Dünya Savaşı sırasında önemli bir direniş olduğunu hatırlatarak, bir kısmı milis kuvvetlerle, bir kısmı da düzenli askeri birliklerle verilen bu şanlı mücadelenin yazılı kaynaklarda hakkıyla yer alabilmesi, bu önemli mücadelenin tarihteki haklı yerini alabilmesi adına, düzenlenen sempozyumun çok önemli bir fonksiyonu yerine getireceğine inandığını söyledi.HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL