İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Rıdvan Yalçın, eski Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu adayı olduğunu açıkladı. Yılmaz, 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını istemesiyle görevinden ayrılmıştı.

Yalçın, bir restoranda düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Yalçın, Yılmaz’ın, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Yalçın, “İlan etmekten şeref duyuyorum ki İYİ Parti’nin yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Ordu ve İstanbul milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Sayın Enver Yılmaz olacak. Bizler, İYİ Parti ailesi olarak Enver Bey’i aday göstermekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

ENVER YILMAZ KİMDİR?

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970, Ulubey, Ordu,İlinde doğmuş bir siyasetçidir. AK Parti Ordu Kurucu İl Başkanıdır. 2002 ve 2007 seçimlerinde AK Parti Ordu, 2011 Türkiye genel seçimleri’nde ise İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. 2014 Türkiye yerel seçimleri’nde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.Bilahare,Enver yılmaz,14 Eylül 2018’de AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından görevinden istifası istenmiş.olup,AKP ile ilişiği kesilmiştir.