SAGLIK

Sağlık kaynağı”Kestane balı”

Sağlık kaynağı”Kestane balı”

kestane balı

Kestane balı, deli bal veya acı bal olarak da bilinmektedir. Peki kestane balı nedir ve nasıl yapılır ? Karadeniz bölgesinde arıların kestane çiçeğindeki nektardan ürettiği kestane balı, birçok hastalığın doğal ilacı olarak kullanılıyor.

Doğu Karadeniz bölgesinde özellikle de Rize, Artvin ili Hopa ve Borçka ilçelerinde yoğun olarak üretilmekte olup tadı, kokusu ve görünümü diğer ballara göre daha değişiktir. Alternatif Tıp da sıkça kullanılan Kestane Balının faydaları ise; öksürük, astım, bronşit ve nefes darlığı gibi çok sayıda hastalığın tedavisinde etkili olduğu için “Doğal Antibiyotik” olarak da adlandırılıyor. Kestane balı sabah kalkıldığı zaman ılık suyun içine bir tatlı kaşığıyla açılıp likit olarak tüketilirse daha faydalı olur.

Soğuk algınlıklarında ise ılık suda açılan balın içerisine bir iki damla limon damlatılıp sabah akşam içilirse hiç ilaca gerek kalmadan bir iki günde iyileşme sağlanır. Kestane balının faydalarından biri de ağrı ve sancıların giderilmesine iyi gelmesidir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre kalsiyum, potasyum, mangan ve bakır oranı çiçek balına nazaran daha fazla olduğu saptanmıştır. Kestane balının faydalarından biri de Cinsel gücü artırmaya iyi gelmesidir. Bazı kaynaklarda yapılan araştırmalara göre ise her İnsanın “ölmeden önce tadılması gereken 100 şey listesinde ” En üst sıralarında yer aldığı biliniyor. UYARI: Deli bal olarak bilinen kestane balı, günde 1-2 kaşıktan fazla yendiğinde baş dönmesi başta olmak üzere bir çok soruna yol açabilir. Ayrıca tıp alanında Kestane (Deli) balının ciddi alerjik rahatsızlıklar yaratabileceği konusunda bulgular ve vakalar vardır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL