SİYASET HABER'LERİ

TÜRK SİYASETİ OLGUNLAŞIYOR

TÜRK SİYASETİ OLGUNLAŞIYOR

haydari

TÜRK SİYASETİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 5 partinin uzlaşmasını değerlendiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, “Bu birlik ve uzlaşma, Türk milletinin birliğini sağlama yolunda çok önemli bir adımdır” dedi.
Önceki gün Ankara’da ‘Büyük Uzlaşma’ aslı toplantıda bir araya gelen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), CHP, MHP, DSP ve DP genel başkanları ortak bir deklarasyon yayınlayarak, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verdiklerini açıklamıştı. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, beş partinin cumhurbaşkanı adayı konusundaki tarihi nitelikteki uzlaşmasını değerlendirdi. “Bugün Türk siyaset tarihinde bir ilki gerçekleştirdik” diyen Prof. Dr. Haydar Baş, gerçekleşen bu birlik ve uzlaşmanın Türk milletinin birliğini sağlama yolunda ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletinn ahenk ve huzurla ilelebet payidar kalmasını temin etme yolunda yüce bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Büyük Uzlaşma’yı değerlendiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şu açıklamayı yaptı: “Bugün Türk siyaset tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Toplumun tüm kesimlerini temsil eden siyasi partiler olarak, bir büyük buluşma örneği ortaya koyduk ve saygın devlet ve ilim adamı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak yüce milletimizin takdirlerine arz ettik. Bu birlik ve uzlaşma, Türk milletinin birliğini sağlama yolunda ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin ahenk ve huzurla ilelebet payidar kalmasını temin etme yolunda çok önemli bir adımdır. Yüce milletimizin bu büyük uzlaşma etrafında kenetleneceğine ve tercihini birlik ve uzlaşma adayı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlundan yana yapacağına olan inancımızla, huzur dolu bir gelecek diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL