SİYASET HABER'LERİ

Haydar Baş: Birlik beraberlik böyle olur

Haydar Baş: Birlik beraberlik böyle olur

haydar

BİRLİK VE BERABERLİK BÖYLE OLUR

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Ekmeleddin İhsanoğlu; CHP, MHP; DSP VE DP’nin adayıdır, benim de adayımdır… Bu ülkede birlik, beraberlik, kardeşlik olacaksa, böyle olacak. Bunu temin ettiğimiz zaman Allah da bizden razı olacak” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Elazığ’da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini, ayrılıkçılığa tevessül edenlere destek verilmemesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Baş, “Birileri devletin başına ‘ayrılıkçı mantığı’ ile gelirse, Türkiye’nin sonu felaket olur” diye konuştu. IŞİD’i Türkiye’de halkın başına sorun edenlerden birinin de iktidar olduğunu ifade eden BTP Genel Başkanı, şöyle konuştu: “IŞİD’in açılımı Irak Şam İslam Devleti imiş… Adamı alıp bıçakla boğazlayacaksın, kuyuya atacaksın… Allah’ın Kitabında, Resülüllah’ın Sünnetinde, İslam dininde böyle bir İslam var mı? Bunları besleyen sizlersiniz… El Kaide’yi besleyip Müslümanların anasını ağlatan sizlersiniz… Allah muhafaza eylesin, Yüce Allah öyle bir bela verir ki, ana evladından, kardeş kardeşinden kaçar noktaya gelir, birbirimizi tanıyamaz halde oluruz. Niye çünkü sen Müslüman kardeşini reddettin, İslam diye insanı boğazlamanın adına kurtuluş dedin… Bunlar İslam ile bir nokta, bir virgül dahi alakalı değildir. Diyeceksiniz ki, bunların iktidarla ne alakası var? Tır dolusu silahlar nereye gitti?”

Esad’ın Müslüman olması yetmiyor mu?
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı kötü olarak yaftaladıklarını ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle devam etti: “Esad’ı şahsen tanımıyorum ama bir Müslüman… Esad öldüğünde hangi mezarlığa defnedilecek? Müslüman mezarlığına… Yahudi devlet başkanı öldüğünde nereye defnedilecek? Yahudi mezarlığına… Avrupa’da ya da ABD’de Hıristiyan devlet başkanı öldüğünde nereye defnedilecek? Hıristiyan mezarlığına… Bu fark yetmiyor mu sana kardeşim? Birisi İslam mezarlığında, diğerleri Yahudi ya da Hıristiyan mezarlığında… Sen kalkıyorsun Yahudi ve Hıristiyanın safında ‘Esad benden değil’ diyorsun. Allah seni ayıktırsın, iman ve izan versin.”

Ekmeleddin bey olmazsa olmaz
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye için olmazsa olmaz olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “BTP Genel Merkezi’ne geldiğinde orada dört dörtlük bir konuşma yaptı, hakiki Türk evladı. Biz de onu kabul ettik. Aynı şeyi Başbakan için de yapmıştık. Sayın Başbakan 2001 yılında partisini kurarken, ona ‘Seninle beraber olacağız ama bir şartım var: Dinlerarası diyalog ile ılımlı İslam’ı kabul etmiyoruz’. Dinlerarası diyalogun mantığı Müslüman Türk’ü Hıristiyan yapmaktır, bu memleketi teslim etmektir. Sayın Başbakan da ‘Yok, Biz de öyle düşünüyoruz’ dedi. Aradan iki-üç ay geçti, Of’a gelerek 4 hak dinden bahsediyor. Biz de haber gönderdik: “Allah’ın kitabında ‘Benim indimde geçerli olan bir tane din vardır, o da İslam’ diye yazıyor.” Ama viraj alıp bunları 4 taneye çıkardı. ‘Seninle olamam’ dedim. Bana neler söylemedi ki? Şimdi paralel devlet çıktı… Kimmiş bu? Fethullah Hoca… Evet, ben bir ilim adamı sıfatıyla, Türk terbiyesiyle ‘dinlerarası diyalog fikrini doğru’ olmadığından Fethullah Hoca’yı eleştirdim. Dedim mi, ‘Hocam, sen bir âlimsin, bu sana yakışmaz, böyle yaparsan bu kapıdan girip İslam’ı ve Türklüğü bozarlar, yok olup gideriz. Ama bunlar öyle yapmadı. Okulda, mahkemelerde, kurumlarda savaş ilan ettiler. O zaman adam demez mi, ‘Hocam hakikaten zamanında yanıldık, sen haklıymışsın.’ Ama yine burnunun doğrusuna gidiyor, şimdi de cumhurbaşkanı olacak. Biz kimsenin ne olacağına karışamayız ama ‘arkadaş sen bu anlayışla olduğun müddetçe bu memlekette huzur olmaz.’ Onun için el ele verip beraber olalım. Ekmeleddin İhsanoğlu; CHP, MHP; DSP VE DP’nin adayıdır, benim de adayımdır… Bu ülkede birlik, beraberlik, kardeşlik olacaksa, böyle olacak. Bunu temin ettiğimiz zaman Allah da bizden razı olacak.

haydari

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL