SAMSUN&BÖLGE

Trabzon’da Fındık Toplama Tarih’leri Açıkladı

Trabzon’da Fındık Toplama Tarih’leri Açıkladı

Trabzon Fındık hasat tarih’lerini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü Tarafından Trabzon’da 2019 senesi fındık hasat ve ihraç tarihleri kesin olarak belirlendi.

Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Aydın Güler başkanlığınca, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımlarıyla komisyon toplantısı kuruldu.

Toplantıda, Trabzon il merkezi ve ilçelerinde fındık hasatının sahil kesimlerinde (0-250 metre) 7 Ağustos, orta kesimde (251-500 metre) 15 Ağustos ve yüksek kesimlerde (500 metre üzeri) 22 Ağustos tarihlerinde yapılmasına karar verildi.

Hasattan hemen 7 gün sonra ise fındık ihracatı yapılmasına karar kılındı.

Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Aydın Güler, yaptığı yazılı açıklamalarda, “Bölgemizde yetişen, ülkemiz için en önemli ihraç ve döviz potansiyeline sahip fındık ürününün hasat ve ihraç zamanı komisyonumuzca net tarihleri belirlendi. Fındık üreticilerimize bol kazançlı ve bol bereketli bir hasat dönemi dileriz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

GİRESUN 3 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Giresun bu seneki fındık hasadına 3 Ağustos’ta başlayacak. 
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü tarafından yeni mahsul fındık hasat ve ihraç tarihlerini belirlemek üzere oluşturulan “Kesim, Toplama ve İhraç Tarihini Belirleme Komisyonu”nun bugün bir toplandı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamaya göre, komisyonun hasat başlangıç tarihleri, sahil kesiminde 3 Ağustos, orta kesimlerde 8 Ağustos, yüksek kesimlerde de 13 Ağustos’tan olarak kararlaştırdığı medyaya aktarıldı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL