BİLİM&TEKNİK

Terör,Milli Füze “BOZOK’la”vurulacak !

Terör,Milli Füze “BOZOK’la”vurulacak !

bozok

Anka Milli Füzeyle Vuracak

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen BOZOK insanız hava araçlarına uygun olarak tasarlandı. Ufak boyutuyla ve hafifliğiyle ön plana çıkan BOZOK Anka başta olmak üzere insansız hava araçlarından atılabiliyor.

IDEF 2015′te sergilenen mühimmatın geliştirme çalışmaları sürerken Anka başta olmak üzere bir çok yerli insansız hava aracında kullanılabileceği belirtiliyor.

Baykar Makina tarafından üretilen Bayraktar Taktik İHA’larda da ufak yapısal değişiklikler sonucunda kullanılabilecek olan mühimmat 16 kilogram ağırlığa sahip.

Hafifliği ve ufak boyutuna rağmen düşmanı etkisiz hale getirebilecek düzeyde harp başlığına sahip olan Bozok, 6 kilometre mesafedeki hedefleri vurabiliyor.

Özellikle terörle mücadelede aktif olarak kullanılması planlanan Anka insansız hava araçlarına entegre edilebilecek olan Bozok yarı aktif lazer güdümlü olarak ön plana çıkıyor.

Bozok’un insansız hava araçlarımıza entegre edilmesi halinde terörist tespit edilir edilmez vurulabilecek. Bu hem operasyonlara hız kazandırırken hemde F-16′lara gerek duyulmadığı için çok yüksek maliyetlerle operasyon yapılmasının da önüne geçiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL