GENEL

Terme’de” Tiyatro “Günleri

Terme’de” Tiyatro “Günleri

Terme Amazon Tiyatrosu topluluğu Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek “İki kadın bir döşek” adlı tiyatro oyununa davet etti.

Terme İlçesinde 15 yıldır oyunlar sergileyen Terme Amazon Tiyatrosu gurubu Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret etti. Terme Belediyesi Kültür Merkezinde 27 Mart Pazar günü saat 16:00 ve 20:00 saatlerinde iki seans halinde sergileyecekleri “İki kadın bir döşek” adlı tiyatro oyununa davet etti.

‘27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNDE’

Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için bu tür faaliyetlerde bulunmaları tavsiyesinde bulunan Yılmaz “Dünya Tiyatrolar Gününe dikkat çekmek amacı ile oyun tarihimizi 27 Mart olarak belirledik. Belediye Başkanımızın tiyatromuza birçok konuda katkı ve desteğini görmekteyiz. Bu anlamlı günde onu da davet etmek için ziyaret ettik. Bizleri kabul ettiği için teşekkür ederiz.” Dedi.

‘ÇALIŞMALARINIZI ÖNEMSİYORUM’

Başkan Kul’da ziyaret ve davetlerinden dolayı tiyatro yönetmen ve oyuncularına teşekkür ederek “Tiyatro, insan yaşamının sahnede canlandırılması, olayların o an yaşanıyor hissi ile neşeli veya hüzünlü mesajlarla dolaylı veya doğrudan aktarılması ve bunlar için oyuncunun sürekli kendini ve kabiliyetini geliştirmesi açısından çok yönlü, önemli bir sanattır. Yeni nesilleri tiyatroyla tanıştırmak, tiyatro sevgisi aşılamak ve Türk Tiyatrosunun gelişimine katkıda bulunmak kültürel gelişim ve toplumsal kalkınma açısından önemlidir. Bu sebeple ilçemizde yaptığınız çalışmaları takip ediyor ve önemsiyorum. Bu vesile ile geçmişten günümüze kadar bu önemli görevi üstlenerek tiyatro yapan, tiyatroya emek veren tüm sanatçıları saygı ve sevgiyle anıyor, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyorum“ şeklinde konuştu.ky: dengegazetesi.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL