GENEL

Telefon Yerine Kulaklık Geldi !

Telefon Yerine Kulaklık Geldi !

İnternetten telefon ısmarladı Bilgisayar Kulaklığı geldi !

Zonguldaklı, internetten 100 liraya aldığı cep telefonu yerine bilgisayar kulaklığı gönderilince polise şikayette bulundu.
İnternetten telefon aldı kulaklık geldi!
Facebook’ta Paylaş Tweetle Google+ Paylaş LinkedIn’de Paylaş

Kilimli’de sokaklarda çiçek, parfüm, oyuncak satarak geçimini sağlayan Murat Köktürk, 25 Ağustos 2014’de, piyasada 2 bin liraya satılan cep telefonunun internetteki bir alışveriş merkezinde kampanya yapılarak 100 liraya satıldığını görüp sipariş verdi. Köktürk, 4 Eylül’de Kilimli PTT Şubesi’ne gelen kargoyu, açmadan 100 lira ödeyerek teslim aldı. Bu tür alışverişlerde bazen başka ürünlerin gönderildiğine ilişkin basında yer alan haberleri okuyup, aynı durumla karşılaşabileceğini düşünen Köktürk, kutuyu video kaydı eşliğinde açtığında bilgisayar kulaklığı ile karşılaştı.

7 YIL HAPİS İSTEMİ

Köktürk, polise gidip dolandırıldığını söyleyerek şikayette bulundu. Cumhuriyet Savcılığı’nın 1.5 yıl süren soruşturması sonucunda alışveriş sitesi sahibi A.Ç. hakkında Zonguldak 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. A.Ç., 23 Mart’ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.
‘BUNDAN BİR ŞEY ÇIKMAZ’ DEDİLER

Kutudan cep telefonu yerine kulaklık çıkınca alışveriş sitesini aradığını, telefondaki kişinin kendisine hakaret ettiğini ileri süren Köktürk, şöyle konuştu: “Bu konunun hukuki olarak peşinde olacağımı ona söyledim. Dediğimi de yaptım. Bana birçok kişi, ‘Bundan bir şey çıkmaz, bir şey olmaz. 100 lira için uğraşmaya değmez. İnternette nereden bulacaksın?’ dediler. Ben de, ‘Ben şikayetçi olmazsam, sen şikayetçi olmazsan, bu tür kişiler bu şekilde birçok vatandaşı dolandırarak vurgun yapar’ dedim ve hakkımı aradım. Şimdi ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Sonuna kadar da takip edeceğim.

“100 LİRAYI GERİ GÖNDERMİŞ”

İddianame tebliğ edilince alışveriş sitesi sahibinin 100 lirayı PTT şubesine gönderdiğini öğrendiğini ifade eden Köktürk, “Ben bu parayı çekmedim ve çekmeyeceğim. Şahsın kendini kurtarmak için parayı yatırdığını düşünüyorum ama ben dolandırıldım ve peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL