HABER

Sendikalar kapatmaya karşı!

Sendikalar kapatmaya karşı!

sendika

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Satır, madenleri kapatmanın çözüm olmadığını dile getirerek, “Sendika olarak bizim görüşümüz, iş yerlerinin işçi sağlığı ve iş güvenliğine uygun hale getirilip çalıştırılması yönündedir. Avrupa’da nasıl kazasız

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın facianın gerçekleştiği Eynez ve aynı şirkete ait diğer maden olan Atabacası’nın kapatılması gerektiği yönündeki görüşüyle ilgili açıklama yaptı. Satır, sendika olarak madenlerin çalıştırılmasından yana olduklarını belirtti.
Satır, şube yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada Bakan Yıldız’ın ifadelerinin ilçede mağdur olan binlerce işçiye yardımcı olacağını düşünmediklerini belirtti. Madenleri kapatmanın çözüm olmayacağını savunan Satır, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Aksine bu arkadaşlarımızın mağduriyetleri daha da artacaktır. Eynez ve Atabacası kapatılır sadece Işıklar bacası çalışacak olursa burada en fazla bin 800 kişi istihdam edilebilecek, 4 bine yakın işçi kardeşimiz de işsiz kalacak demektir. Sendika olarak bizim görüşümüz, iş yerlerinin işçi sağlığı ve iş güvenliğine uygun hale getirilip çalıştırılması yönündedir. Ayrıca çalışmayacak olan işçi kardeşlerimizin de kıdem tazminatlarının ödenmesi gerekmektedir. Kapatmak çözüm değil. Avrupa’da nasıl kazasız kömür üretiliyorsa, nitelikli denetimlerle ülkemizde de bu üretim devam edebilir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL