HABER

ÇİN ZULMU PROTESTO EDİLDİ

ÇİN ZULMU PROTESTO EDİLDİ

uygurr

Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencileri, Türkiye’ye kaçarken Tayland’da yakalanan ve Çin’e iadesi gündemde olan 300 Uygur Türkü’nün Türkiye’ye kabul edilmesini istedi.

UÜ Kampüsü içindeki Kredi Yurtlar Kurumu önünde toplanan öğrenciler, ‘Uludağ Üniversitesi Ülkücüleri’ yazılı pankart eşliğinde yürüyüş yaparak Uygur Türklerine karşı yapılan saldırı ve katliamları kınadı. Türk ve Uygur bayrakları açan öğrenciler, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Kahrolsun Kızıl Çin, Türkistan’ şeklinde slogan atarak Medikososyal önüne kadar yürüdü. Burada İstiklal Marşı okudu.

uygur

Gençler adına basın açıklaması metnini okuyan Ferhat Aksoy, Çin zulmünden Türkiye’ye kaçarken Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türkünün Çin’e iadesinin gündemde olduğunu hatırlattı. Bu Türklerin Türkiye’ye kabul edilmesini isteyen Aksoy, içlerinde kadın ve çocukların bulunduğu 300 Uygur Türkünün, Çin devletine iade edilmeleri halinde katledileceklerini kaydetti.

Aksoy, şöyle konuştu: “Tek istedikleri Türkiye’ye sığınmak olan Uygur Türklerine kucak açmak Türkiye Cumhuriyeti devletinin boynunun borcudur. Devlet adına gücü elinde bulunduranlara sesleniyoruz, milyonlarca mülteciyi barındıracak imkana sahip ve şuan 3 milyona yakın mülteciyi kabul etmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 300 Uygur Türkünün sığınma taleplerine kayıtsız kaldığı taktirde şanlı mazimize kara bir leke eklenecektir. Hiç kimsenin Aziz Türk milletinin mazisine yeni Boraltan faciaları eklemeye hakkı yoktur. Hükümet gerekli çalışmaları en kısa zamanda yaparak, 300 Uygur Türkü’nün ülkeye getirilmesini sağlamalıdır. Bizler ülkücü Türk gençliği olarak sonuçları ne olursa olsun zulme karşı mukaddes isyan bayrağının taşıyıcısı olmaya devam edeceğiz.”KY:ulkucumedya.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL