EKONOMİ HABER POLEMİK

BANKA’LAR SAVAŞI BAŞLADI

BANKA’LAR SAVAŞI BAŞLADI

kart

Sınırlama öncesindeki yüksek limiti ‘mühür limit’ kabul eden bankacılar, BDDK’ya ‘Limit transferi 7 günde sonuçlansın ve Kredi Kayıt Bürosu hakem olsun” önerisi götürdü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kartı limitlerine sınırlama getirmesinin ardından küçük bankaların yeni kredi kartı müşterisi kazanmakta zorlandıkları gerekçesiyle gündeme getirdiği, ‘limit transferi’yle ilgili düzenlemede sona yaklaşıldı.

BDDK’nın görüş istemesi üzerine, Türkiye Bankalar Birliği’nde (TBB) oluşturulan çalışma grubu, limit transferiyle ilgili taleplerin en geç 7 gün içinde sonuçlandırılması için bir düzenleme getirilmesi kararına vardı. Bu çalışma kapsamında Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB), yapılan başvuruların incelenmesi, sonuçlandırılması ve tüm bu süreçte tam anlamıyla şeffaflık sağlanması konusunda bankalar arasında hakemlik yapacağı öğrenildi.

BANKACILARIN GÖRÜŞ AYRILIĞI

BDDK’nın TBB görüşünü de, değerlendirerek birkaç hafta içinde limit transferiyle ilgili esasları belirleyen bir düzenlemeyi duyurması bekleniyor. Ancak kimi bankacılar, böyle bir çalışmanın çok gerekli olmadığı görüşünde. Çünkü mevcut uygulamalara göre isteyen müşteri kredi kartı limitini istediği bankaya zaten taşıyabiliyor. Bu işlem sırasında da, eğer müşterinin kredi limitigelirinin 4 katını aşıyorsa, müşterinin yine aynı limit ile yeni bankaya geçmesi mümkün. Buna ‘mühür limit’ adını veren bankacılar, “BDDK’nın kredi kartı limitlerine sınırlama getirdiği Ekim 2013’ten önceki limit, gelirinin 4 katını aşıyorsa bile bu miktar müşterinin ‘mühür limit’i olarakkabul ediliyor. Müşteri ödemelerini düzgün yaptığı sürece mühür limiti geçerli ve müşteri limitinde bir kayba uğramadan yeni bankaya geçebiliyor. Dolayısıyla bu çalışma sadece limit transferinin 7 günde sonuçlanması gibi bir kural getirecek o kadar” diyor. Haberin devamı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL