GIDA

Samsun Ucuz Sebze deposu !

Samsun Ucuz Sebze deposu !

sebze

Samsun’da son günlerdeki sağanak yağışların pazardaki sebzelerde fiyat artışı göstereceği bekleniyordu. Fakat tarlalarda ürün bol olduğu için yağışlar sebze fiyatlarını etkilemedi.

Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, sebze fiyatlarının diğer şehirlere göre Samsun’da çok ucuz olduğunu söyledi.

“SEBZE DİĞER ŞEHİRLERE GÖRE ÇOK UCUZ”

Samsun’daki sebzelerin bol olduğunu ve sağanak yağışların fiyatları değiştirmediğini kaydeden Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, Samsun’un bu seneki sebze bolluğu fazla. Sağanak yağışlar sebze fiyatlarını etkilemedi fakat don olayı olursa fiyatlarda artış olabilir. Samsun sebzeyi en ucuz tüketen illerden biri. Diğer şehirlere göre sebze fiyatları Samsun’da çok ucuz. Hatta Türkiye genelinde fiyatların ucuzluk bakımından ilk beş sıraya girer.” diye konuştu.

“RANDIMAN ALAMIYORUZ”

Semt pazarlarında fiyatların ucuz olduğunu fakat satış olarak fazla randıman alamadıklarını kaydeden Yazıcı, “7 Haziran seçimlerinden sonra sağlam bir hükümet kurulmaması ve koalisyon görüşmelerinin olumsuz geçerek erken seçime gidilmesi her piyasayı etkilediği gibi biz pazarcıları da etkiledi. Vatandaştaki güvensizlik çarşı ve pazarlardaki satışlarımıza yansıyor. Vatandaşlar bu belirsizlikten dolayı temkinli davranarak sadece ihtiyacını karşılayacak kadar alışveriş yapıyor.” dedi. Onur EMİRZA ky: dengegazetesi.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL