GIDA Yaşam

LİMONUN NE GİBİ FAYDALARI VARDIR?

LİMONUN NE GİBİ FAYDALARI VARDIR?

Günlük hayatımızın Sofralarımızın vazgeçilmezi,Limonun faudaları nelerdir?

Günlük hayatımızda sofralarımızda sıkça tükettiğimiz ve kozmetik ürünlerin de içeriğinde bulunan limon, turunçgiller ailesi içerisinde yer alıyor. Yemeklere lezzet vermenin yanı sıra saç sağlığından cilt bakımına kadar farklı alanlarda kullanılan limon, aynı zamanda soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, artrit gibi birçok rahatsızlığın tedavisine de yardımcı olabiliyor. Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, limonun faydaları hakkında bilgi verdi.

Sofralarımızda salatalara, mezelere, tatlılara lezzet veren limon turunçgiller ailesine dahil olan bir meyvedir. Limon hoş kokusu, içindeki bileşenler nedeniyle temizlik ürünleri ve kozmetik malzemeleri dahil pek çok alanda kullanılır. Limonun hem kabuğundan hem de suyundan yararlanılabilir. Limon kabuğu aroması ve renginden ötürü keklerde, tatlılarda tercih edildiği gibi, limon suyunun faydaları ve kullanım alanları da oldukça geniştir. Peki limon suyunun faydaları nelerdir? Limonlu su ne işe yarar? İşte limonlu su faydaları hakkında tüm bilinmesi gerekenler…

Öncelikle su, beslenmede hayati bir öneme sahiptir. Herkesin günlük ortalama 2.5 – 3 litre su tüketmesi yaşamsal faaliyetlerin çoğu için elzemdir. Su tüketimini kolaylaştırmak için sevilen sebze ve meyvelerden faydalanılabilir. Serinletici etkisi olan ve beslenmeye fazladan antioksidan ve c vitamini kaynağı olan limon suyunu içme suyuna doğrudan ekleyerek limonlu su elde edilir. Limonlu su tüketmek şekerli ve gazlı içeceklerin tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur. Limonlu su içmenin faydaları bununla da bitmez. Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır. Limonun içinde bulunan sitrat böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Limon ayrıca romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde de etkilidir. Cilt sağlığına iyi geldiği gibi saç bakımı için de sıklıkla tercih edilir. İçerdiği bioflavonoidler sağlık için önem taşır.

LİMON SUYUNUN FAYDALARI

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan limonun faydaları cilt sağlığından böbrek sağlığına kadar oldukça fazladır.

Düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye ek olarak kullanılabilir.

Limon suyu içerdiği sitrat nedeniyle böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Böbrek sağlığını destekler.

Demir emilimini artırarak aneminin önlenmesine yardımcı olur.

Kolajen sentezini desteklediği için cilt sağlığına faydalıdır.

Vücuttan toksinlerin ve ödemin atılmasına yardımcı olur.

Sindirim sisteminin düzeltilmesine yardımcı olur.

Karaciğer fonksiyonlarının çalışması için destek verir.

Su tüketimini kolaylaştırır.

Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde rol oynar

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL