MHP’Lİ,MUAMMER DEMELİ TERÖRE KARŞI,TÜRKEŞ MODELİ ÖNERDİ

MHP’Lİ,MUAMMER DEMELİ TERÖRE KARŞI,TÜRKEŞ MODELİ ÖNERDİ

türkeş

HABER FEDAİ TrabzonTv’de gündemi değerlendiren MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli AKP’nin PKK ile yürtüttüğü sözde “çözüm süreci”ni eleştirdi.

“MÜZAKERE DEĞİL, MÜCADELE”

“Barışı ve huzuru en çok isteyenlerdeniz” ifadelerini kullanan MHP’li Demeli, AKP’nin yürüttüğü “süreç”i ise “çözüm değil çözülme süreci” olarak değerlendirdi ve “PKK ile müzakere değil, mücadele edilir” dedi.

Muammer Demeli “mücadele”nin ise sadece “askeri yöntemleri” kapsamadığının altını çizirek MHP’nin merhum lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in “Terörü 1 yılda bitiririm” ifadelerini hatırlattı.

Demeli’nin açıklamaları şöyle:

İnsanların zihnine algıyla yerleştirilen çözüm süreci adı verdikleri süreci iyi analiz etmek gerek. Bu çözüm süreci mi ? Çözülme süreci mi ? Milliyetçi Hareket Partisi, diğer siyasi partiler ve tüm insanlar mutlaka Türkiye’de barışın ve huzurun olmasını isterler.

Bu kavga niye ? Bu kavganın asıl temelini araştırmak lazım. En baştan beri hep bu sürecin onların yaptığı gibi müzakere ile değil mutlak ve mutlak mücadele olabileceğini söyledik.

Ama onlar bizim mücadele anlayışımızda sadece askeri mücadeleyi göz önüne alıyorlar ve milleti böyle bir algıyla da kandırıyorlar. Bizim için “barıştan yana değiller” diyorlar. Kesinlikle hayır.

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN YÖNTEMİ

Biz bu ülkede barışın, demokrasinin sağlanmasını en çok isteyenlerdeniz. Biz bunun bu şekilde olmasına karşıyız.

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Ben bu işi 1 yılda temizlerim” dediğini herkes biliyor. Ben bu işi yüz bin ordu ile yaparım diyordu. Ama bu yüz bin kişilik ordu tabiri içinde yirmi beş bin tane asker ve polis vardı. Bu topluluğun içinde psikoloğu, doktoru, öğretmeni yani her türlü kesimden insan vardı ve ben bu insanlarla bunu çözerim demişti. Yirmi beş bin askerimiz dağlara yerleştirilecekti. Dağlar PKK’nın hakimiyetine verilmeyecekti. Şehir, köy ve mahalle kesimlerinde de insanlar her konuda eğitilecekti. Yani terörist gelip oraya giremeyecekti.

(TÜRKEŞ YILLAR ÖNCE BÖYLE KONUŞMUŞTU) – VİDEO:

Bugünkü durumda sayın genel başkanımız aynı şeyleri söylüyor. Evet şimdi süreç farklı hale geldi. Biz yıllardan beri yapmayın bunların şımartıyorsunuz dedik. Bugün şımartılan bu insanların niyetleri “federasyon,eyalet sistemi, büyük kürdistan”dır. Şu an olup bitenler bu niyetin tatbikatıdır. Buna izin verilmesinin mevzu edilmesi dahi kabul edilemez.kay: haberfedai.com

HABER FEDAİ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL