SİYASET HABER'LERİ

Haydar Baş : Türkiye Ağır bir süreçten geçiyor !

Haydar Baş : Türkiye Ağır bir süreçten geçiyor !

haydar

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Cumhuriyet Bayramı mesajında, Türkiye’nin ağır günlerden geçtiğine işaret ederek, “Bugün de milletimizi bu badirelere karşı bir kılacak kuvvet, birlik mayamız olan Ehl-i Beyt sevgisinde kenetlenmemizdir” dedi

YENİ MESAJ/İSTANBUL

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Atatürk, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek; saltanatvari anlayışla Yasama, Yürütme ve Yargının tek elden idare edilmesini sonlandırmış, tüm yönetim tarzlarının millete ait bir yönetim biçimi olması gerektiğini dünyaya ilan etmiştir. Artık hâkimiyet kayıtsız şartsız büyük Türk milletinindir” dedi.

Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Prof. Dr. Baş, “Cumhuriyet’in sahibi olan Türk milletinin bayramını kutluyorum; birlik, kardeşlik, huzur ve esenlikler diliyorum” dedi. Cumhuriyet’in halkın iradesinin Meclis’e yansıdığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu rejimin adı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Baş, şöyle devam etti: “Türk milleti kimliği ise, hamurunu Hacı Bektaş Veli’nin Ehl-i Beyt nefesi ve İslam mayası yoğurduğu Anadolu ve Balkanlarda yaşayan halkların medeniyet kimliğidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu M. Kemal Atatürk, Lozan anlaşmasına ‘Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan Kürt, Türk, Laz, Çerkez kim olursa olsun Müslüman olan herkes Türk milletidir. Azınlıklar, ancak gayr-ı müslimlerdir’ gerçeğini kazımış; Türkiye Cumhuriyetini birlik ve bütünlük içinde böyle bir Türk milleti esası üzerine bina ve ilan etmiştir.

Atatürk, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek; saltanatvari anlayışla Yasama, Yürütme ve Yargının tek elden idare edilmesini sonlandırmış, tüm yönetim tarzlarının millete ait bir yönetim biçimi olması gerektiğini dünyaya ilan etmiştir. Artık hâkimiyet kayıtsız şartsız büyük Türk milletinindir. Türk Milletini, ülkenin yönetiminde söz sahibi yapan Gazi M. Kemal Atatürk’tür. Eğer bu millete hizmet edeceksek aynı yolu izleyerek, aynı esasları hayata geçirmemiz şarttır.”

Anayasamızda eşitlik esastır

“Anayasamız da, bu Cumhuriyet, bu birlik, kardeşlik ve milletimizi oluşturan tüm halk kesimleri arasında eşitlik esasına dayanmaktadır. Hiç kimse ayrıcalıklı ve imtiyazlı değildir. 75 milyonun ayrısı-gayrısı yoktur; hepsi, devletin, vatanın ve Cumhuriyet’in öz be öz sahibidir, Türk milletidir” diyen BTP Genel Başkanı, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunda ve Atatürk’ün liderliği boyunca Türk milletinin birlik harcı olan Ehl-i Beyt ve İslam gerçeğimiz asla reddedilmemiş; bilakis yeni Devlet ve Cumhuriyet bu inanç, birlik ve kardeşlik temelleriyle güçlendirilmiştir. Son yıllarda Avrupa Birliği hayalleri, Büyük Ortadoğu Projesi ve Büyük İsrail senaryoları ekseninde Türk milleti bu inançtan, bu birlikten ve kimlikten mahrum edilmek istenmekte; bölgemiz parçalanmaya tabi tutulurken, ülkemiz de bölünme sürecine sürüklenmektedir. Cumhuriyet bayramını kutladığımız bu günde, devlet ve millet olarak içte ve dışta yaşadığımız gelişmeleri bu gerçekler perspektifinden okumamız ve idrak etmemiz, bölünme sürecine çanak tutanları da ayıktırmamız, varlığımız ve geleceğimiz adına şarttır. Kurtuluş savaşı şartlarından daha entrikalı ve daha ağır günlerden geçiyoruz. Bugün de milletimizi bu badirelere karşı bir ve beraber kılacak kuvvet, inanç ve birlik mayamız olan Ehl-i Beyt sevgisinde kenetlenmemizdir. Bu birliğe, bugün 150 ülkede hayata geçirilmeye başlanmış Milli Ekonomi Modelimiz ile kazandırılacak ekonomik güç Türkiye’yi Atatürk dönemindeki tam bağımsız ve lider ülke günlerine döndürecektir. Bu umut ve azimle, yüce Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını tekrar kutlar, huzur ve esenlik dilerim.”ky:yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL