SİYASET HABER'LERİ

Kılıçdaroğlu : Bu hükümetin ömrü bitmiştir

Kılıçdaroğlu :  Bu hükümetin ömrü bitmiştir

kılıç

Partisinin Antalya’da gerçekleştirilen kampında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kanun çıkararak rakiplerinin mal varlığına el koymak istiyor, onları hapse atmak istiyor, hiçbir baskıcı yönetim ayakta kalmamıştır. Bu hükümetin de süresi bitmiştir. Yeni bir sü

HABER MERKEZİ
CHP Grubu ve MYK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Antalya’da toplandı. Toplantının açılışında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yeni bir seçim sürecine gireceğiz. Bir ve beraber olacağız. Ortak ses çıkaracağız. Hiç kimseyi ne kimliğinden ne inancından ne yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu Suriye’den gelenlerin ucuz işçi olarak çalıştırılmasına karşı çıkarak, “1.5 milyon Suriyeli bizde, benim çocuğum işsiz onlara iş buluyorlar. Kimse kusura bakmasın. İşse önce benim insanım iş bulacak. Bakkal Mehmet efendinin oğlu işsiz dışarıdan adam getireceğiz” dedi.

Bu hükümetin ömrü bitmiştir
“Geldiğimiz süreç şudur; bu hükümetin ömrü bitmiştir, halkına baskı yapan bir iktidarın ömrü bitmiştir” diye konuşan CHP lideri, “Kanun çıkararak kendi yandaşlarını zengin etmek istiyor, kanun çıkararak rakiplerinin mal varlığına el koymak istiyor, kanun çıkararak onları hapse atmak istiyor, kanunlarla hiçbir baskıcı yönetim ayakta kalmamıştır. Bu hükümetin de süresi bitmiştir. Yeni bir süreç başlamıştır, yeni bir arayış başlamıştır. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, otur düşün ve kararını ver. Adında Cumhuriyet olan ve Cumhuriyeti kuran bir parti var. Ne zaman bir kriz çıkmışsa, ne zaman ülke bir felakete sürüklenmişse o felaketten çekip çıkarıp aydınlığa götüren bir siyasal parti var. Bize de görev düşüyor, sevgili yurttaşlarım size de görev düşüyor, yeni süreçte Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması lazım” dedi.

‘Yabancı asker istemiyoruz’
Türkiye’nin etrafında kan akıyor, dış politika da ülke olarak duvarlara çarptığımızı söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Ben kendi ülkemin topraklarına yabancı bir askerin postallarının değmesini istemem. O postalların Türkiye’ye gelmesinden ben rahatsızım. O tezkereye ‘evet’ diyenlerin bunun hesabını vermesi lazım. Benim milliyetçilik anlayışım, bu partinin milliyetçilik anlayışı vatanseverliktir. Kendi ülkemizde yabancı askerler görmek istemeyiz. Adalet ve Kalkınma Partisi sorun çözen bir hükümet değil, Türkiye’nin başını belaya sokan, sorun üreten bir partidir, gelin sorunlardan kurtulalım. Evinizde sorun olduğu zaman aklınızı kullanmıyor musunuz? Gelin hep beraber ülkenin sorununu çözelim.”

Bunlar Hitler’in aklına gelmemiş
“Tek parti devletlerin bir özelliği daha var içte ve dışta sürekli düşman yaratmak” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bunlar Hitler’in taktikleridir. 21. Yüzyıl başında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin izlediği taktikler, propaganda yöntemleri Goebbels’in taktikleridir. O tablo Almanya’yı felakete götürdü. Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak bunları söylemek zorundayım, toplumu uyarmak zorundayım. Yargı ile oynuyorlar, yargıyı sopa olarak kullanıyorlar. Kendileri için kullanıyorlar. Kimse kusura bakmasın hırsızları savunan savcılar var. Parlamentoya yeni bir yasa getirdiler, teklif getirdiler, işveren kardeşlerime sesleniyorum. Diyorlar ki bir kişi hakkında soruşturma açmak için makul şüphe…Makul şüphe varsa mal varlığına el koyabilirim. Avukatın dosyanın içinde ne olduğunu bilmeyecek. Hitler’in bile aklına gelmemiş. Böyle bir adalet olabilir mi? böyle bir hukuk düzeni olabilir mi? Adı ileri demokrasiymiş.”ky:yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL