BİLİM&TEKNİK

FİLİPİNLER ORDUSU,ATAK HELİKOPTERLERİNE KAVUŞTU

FİLİPİNLER ORDUSU,ATAK HELİKOPTERLERİNE KAVUŞTU

Filipinler ordusu türkiye’nin gururu Atak Helikopterlerine kavuştu.Tuşaş üretimi Helikopterleri taşıyan uçaklar Filipinler’e hareket etti.

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; TUSAŞ, bugün Filipinler’e yönelik ilk T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri teslimatını gerçekleştirdi. TUSAŞ Tesislerinin hemen yanında bulunan Mürted Hava Meydan Komutanlığı’na nakledilen ATAK helikopterleri, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki adet A400M kargo uçağına yüklenerek Filipinler’de bulunan Clark Hava Üssü’ne nakledildi.

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı TUAF209 ve TUAF210 uçuş kodlu iki A400M, teslimat yolculuğu sırasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan bir havalimanında yakıt ikmali de gerçekleştirdi.

Uçaklar, yakıt ikmalinin ardından Filipinler’de bulunan Clark Hava Üssü’ne intikal etti.

Yaklaşık 280 milyon ABD Doları bedel ile 6 adet ATAK helikopterinin satışının gerçekleştirildiği Filipinler, Türkiye’nin ardından ATAK helikopterlerini kullanmaya başlayan ikinci ülke olacak. İlk parti teslimat ile 3 veya 4 ATAK’ın, Filipinler’e teslim edildiği tahmin ediliyor. İkinci parti teslimat ise bu yıl sonunda veyahut gelecek yıl gerçekleştirilecek.HABERİN DEVAMI..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL