SAGLIK

DEFNE YAPRAĞI HANGİ HASTALIKLARA FAYDA SAĞLAR!

DEFNE YAPRAĞI HANGİ HASTALIKLARA FAYDA SAĞLAR!

Defne yaprağının iştah açıcı hazmı kolaytırıcı kas gevşetici böcek öldürücü gibi bir çok faydaları vardır

Defne yaprağının bunlara ek olarak yapraklarından yapılan gargara ile diş çürüklerini önlemeye ve yapraklarının çiğnenmesi ile ağız kokularını gidermeye yardımcıdır.

Defre yaprağı çayı, hoş kokusu ve lezzeti ile öne çıkar. C vitamini, A vitamini, demir ve kalsiyum gibi birçok vitamin ve mineral içerir. Toksinlerin atılmasına, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Romatizma, artrit ve eklem ağrılarına iyi gelir.

Defre yaprağı, yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur. Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.

Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidBir litre suyun içerisine defne yaprağı koyun ve suyu kaynatın.

1-Bir litre suyun içerisine defne yaprağı koyun ve suyu kaynatın.

2-Daha sonra çayı süzün ve demlenmesi için 5 dakika bekletin.

3-İsteğe göre içerisine 1 çay kaşığı şeker atabilirsiniz.

4-Defne yaprağı çayını günde 1 kez içebilirsiniz.

DEFNE YAPRAĞI çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici.

Defne yaprağı,yemeklere değişik bir aroma katması için yemeklerde çoklukla tüketilmektedir.samsunhaberci.com/A.Kartal.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL