SAGLIK

CANAN KARATAY’DAN KIŞ TAVSİYELERİ

CANAN KARATAY’DAN KIŞ TAVSİYELERİ

Ünlü PROF DR canan Karatay kış mevsiminde yenmesi gereken Reçete yayınladı.

Dr. Karatay, “Kışın lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum” diyerek, bol bol kelle paça, işkembe çorbası içilmesini tavsiye etti. Kışın hastalıklardan korunmak için sadece beslenmenin değil yaşam şeklinin de önemli olduğuna dikkat çeken Prof.

HANGİ MEYVALAR TÜKETİLMELİ

Ürik asit ve trigliserit yüksekliğine neden olması sebebi ile karpuz, kavun, incir ve üzüm tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret etti. Canan Karatay tarafından önerilen yaz meyveleri ise daha koyu renkli böğürtlen ve mürdüm eriği gibi meyveler.2 Ağu 2023

Beyaz veya esmer şeker ve bunları içeren kek, kurabiye, çikolata, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, şekerli çay-kahve, meşrubat vb. yiyecekleri tüketmiyoruz. Şeker olarak yalnızca günde 2-3 porsiyon meyve ve 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez veya 2 kare (10 g) bitter çikolata tüketebilirsiniz.

KİVİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Doğadaki en yüksek antioksidana sahip gizemli bir besindir. Hasar almış hücrelerin hızla onarılmasını sağlar. Çin’de sıklıkla tüketilen ve diri ciltlerinin sırrı olan kivi, kana karışan lif bakımından zengindir. Lutien ve zeaksantin bakımından da zengin olan kivi, yaşlanmaya meyilli olan hücreleri anından diskalifiye ederek hücrelerin yenilenmesini sağlar. Kırışma ve sarkmaların önüne geçer. 

HABERİN DEVAMI İÇİN 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL