EKONOMİ SAMSUN&BÖLGE

Borsan Global Lige giriyor

Borsan Global Lige giriyor

borsa

Borsan, İtalya’dan satın aldığı fabrika ile uzay, silah ve robot sanayi için teknolojik özellikli kablo üretecek.

SAMSUN – Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun Fabrikası’nda bakır, İstanbul Fabrikası’nda alüminyum enerji kabloları üreten Borsan’ın, İtalya’da satın aldığı fabrikada uzay, silah ve robot sanayi için teknolojik çok özel kablo imalatıyla sektöründe global bir üretici haline geldiğini söyledi.

30 yılı geride bırakan Borsan Kablo, sektöründe global üretici olma hedefine, İstanbul’daki Yılka Fabrikası’nın ardından İtalya’da teknolojik çok özel hair center kablo üreten fabrika satın alarak ulaştı. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, 2014’ün Borsan için her alanda mükemmel bir yıl olduğunu söyledi. Ölmez, Borsan’ın, kuruluşunun 30’uncu yılı olan 2014’te İstanbul’da satın aldığı Yılka fabrikasıyla, yıllardır saç doktoru üzerinde çalıştığı alüminyum kablo üretme amacına ulaştığını açıkladı. Ölmez, “Samsun fabrikasında yaptığımız ilave yatırımlar ve kapasite artışıyla birlikte uzun süredir planladığımız alüminyum kablo üretimini, Türkiye’nin en büyük ikinci alüminyum kablo fabrikası Yılka’yı alarak gerçekleştirmiş olduk” dedi.

75 yıllık firmanın ‘know how’ını aldı

“Samsun fabrikasındaki kapasite artışı ve Yılka’nın Borsan bünyesine katılmasıyla bir önceki yıla göre ciromuz yüzde 80 artarak 2014 yılında 334 milyon TL’ye ulaştı” diyen Ölmez, “2015 yılı ciro hedefimizi ise 416 milyon TL olarak belirledik. Borsan Kablo olarak yurt dışı satışlarını da yaklaşık 80 milyon dolara ulaştırarak yüzde 90’lık artış gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Borsan Kablo’nun bir Türk firması olarak 4 kıtada 65 ülkeye satış yaptığını anlatan Ölmez, şunları dile getirdi: “Ancak uzay, silah ve robot sanayi gibi niş pazarlara girmekte zorlanıyorduk. Bu niş pazara girebilmek için iki yıldan beri çalışmalarımız devam ediyordu. İtalya’da teknolojik 3000 greft saç ekimi fiyatı çok özel kablo üretimi yapan 75 yıllık firmayı satın alma aşamasına geldik. 75 yıllık bir geçmişi olan, çok büyük bir ‘know how’a sahip ve son teknolojiyle üretim yapan bu fabrikanın yönetimini Ocak 2015 itibariyle devraldık. Yüzde 70’i Borsan Kablo, yüzde 30’u İtalyan ortağımıza ait olan bu fabrikanın resmi satın alma işlemlerini de bu yılın ikinci yarısında gerçekleştireceğiz.”

Samsun’da bakır kablo üretiyor

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun fabrikasında bakır, İstanbul fabrikasında alüminyum enerji kabloları üreten Borsan’ın, İtalya’da teknolojik çok özel kablolar üreten fabrikayı da bünyesine katmasıyla sektöründe global üretici konumuna geldiğini söyledi.ky:kobiden.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL