SAMSUN&BÖLGE SİYASET HABER'LERİ

AKP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAY TESPİTİNDE ŞOK!

AKP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAY TESPİTİNDE ŞOK!

akp de şokk

AK Parti Samsun Milletvekilleri arasında yer alan 5 isim hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Ankara’dan gelen 5 ismin ikametlerinin Ankara’da olduğu için kendi seçim bölgeleri Samsun’da oy kullanamayacakları ifade edildi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Genel seçimler öncesi siyasi partilerin Milletvekili aday listeleri belli olurken, AK Parti Samsun Milletvekilleri arasında bulunan 5 isim hakkında şok iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre Liste de bulunan 5 isim ikametleri başka şehirde olduğu için Samsun’da oy kullanamayacak.

ÇİĞDEM KARAASLAN

Asıl mesleği mimarlık olan ve AK Parti Genel Merkez MKYK üyesi Sosyal İşler Birim Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan 25. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan İstanbul doğumlu. Liste de dördüncü sırada kendine yer bularak kamuoyunda süpriz yaratan Çiğdem Karaaslan’ın ikameti Ankara olduğu için Samsun’da oy kullanamayacak.

HASAN BASRİ KURT

Eski AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt’un oğlu olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey yöneticilik görevinde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt listeye 5’nci sıradan girerek büyük bir süpriz gerçekleştirdi. Kurt’un ikametinin İstanbul’da olduğu için Samsun’da oy kullanamayacağı öğrenildi.

KAMURAN ÖZDEN

Gençlik ve Spor Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevinden istifa eden ve listenin 6’ncı sırasında bulunan AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden’in ikametinin Ankara’da bulunduğu için Samsun’da oy kullanamayacağı belirtildi. Özden’in ayrıca Müsteşar yardımcısı iken Bakanlığın açtığı Yurt Kur ihalesi ile ilgili bazı Meslek Odası başkanlarını da içeren rüşvet ve usulsüzlük iddialarının gündeme getirilmesiyle adaylık sürecinde sıkıntılı günler yaşayabileceği iddia edildi.

HÜSEYİN AVNİ ÇATAL

Orman ve Su İşleri Bakanlığında Bakanlık Müşavirliği görevinden istifa eden ve listenin 8’nci sırasında yer alan Hüseyin Avni Çatal’ın ikamet adresinin Ankara olduğundan dolayı Samsun’da oy kullanamayacağı belirtildi.

ADEM TUNCER

Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinden istifa eden ve listenin son sırasında kendine yer bulan AK Parti Samsun Milletvekili adayı Adem Tuncer’in diğer adaylar gibi ikametinin Ankara olduğu için Samsun’da oy kullanamayacağı bildirildi.ky:Haberin kaynağı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL