GENEL

SİNAN OGAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

SİNAN OGAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

sinan

Sinan OGAN MHP genel başkanlığı adaylığını açıkladı.

MHP Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan, MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

MHP’den ihraç edilen ancak mahkeme kararıyla 1 Kasım seçimlerinden bir gün sonra partiye dönen Oğan, düzenlediği basın toplantısında genel başkanlığa adaylığını açıklayarak MHP’de seçimli kongre yapılması konusunda çağrıda bulundu. Oğan, “Sayın genel başkanı hukuka ve ülkücü iradeye saygı göstermeye davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum. Vakit geçirmeden ülkücü iradeye yakışan bir olgunlukla partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için gerekli hazırlıklara başlamalıdır” dedi.

“BU KUTLU DAVA SİYASETEN YIPRANMIŞ
OLANLARIN VAKİT GEÇİRME YERİ DEĞİL”
Ankara’da düzenlediği ‘Bugün Kurultay Yarın İktidar’ konulu basın toplantısında MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Oğan, “Sayın Genel Başkanımızın izahta zorlandığımız politikaları neticesinde MHP 7 Haziran seçim sonuçlarına göre her 4 seçmeninden 1’inin oyunu kaybetmiştir. Kazandığı milletvekili sayısı yarı yarıya inerek Meclis’teki en sonuncu parti konumuna gelmiştir maalesef. Daha da acısı PKK’nın Meclis’te siyasal uzantısı olan bir partinin dahi gerisine düşmüştür. MHP bazı insanların şahsi menfaatleri ve hevesleri için ikbal ve ikmal davası değildir. Bu kutlu dava omuzları yükü taşıyamayacak kadar yorgun ve siyaseten yıpranmış olanların vakit geçirme yeri ve de yetkilerini nüfuz ticaretine dönüştürenlerin uğrak yeri de değildir. Olmamalıdır” diye konuştu.

MHP yönetimine kongreyi toplama çağrısı yapan Oğan, “Bugün toplayacağımız kurultay yarının iktidarını hazırlayacaktır. Kurultaylar iç muhasebeleşme, sorunlarla yüzleşme, geleceğin yeniden inşa edileceği fırsatlardır. Sayın genel başkan korkmadan, gocunmadan, bir an önce olağanüstü kurultayı toplayıp sorunlarımızı serbestçe tartışalım. Sayın genel başkanı hukuka ve ülkücü iradeye saygı göstermeye davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum. Vakit geçirmeden ülkücü iradeye yakışan bir olgunlukla partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için gerekli hazırlıklara başlamalıdır. Daha dün kendisini oy birliğiyle genel başkan seçen bu delegasyona genel başkan, güvenmelidir” ifadelerini kullandı.

“MHP’YE GENEL BAŞKAN ADAYI OLACAĞIM”
MHP’de tüzük kurultayı gerçekleştirildikten sonra genel başkan adayı olacağını açıklayan Oğan, “Ülkücü hareketin bize yüklediği hiçbir görevden kaçınmayacağımı ve tüzük kurultayı gerçekleştirildikten sonra da MHP’ye genel başkan adayı olacağımı saygıyla duyuruyorum” dedi.

SİNAN OGAN KİMDİR !

Sinan Oğan 1 Eylül 1967 tarihinde Iğdır’da doğmuştur. Türk stratejik araştırmacı ve 24. dönem MHP Iğdır milletvekilidir. Aslen Azeri olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışması yapan Oğan, İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile taltif edilmiştir. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yapmıştır. Sinan Oğan TÜRKSAM’ı kurup Başkanlığını yapmıştır. Aynı zamanda Valdai Formu Üyesidir. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi “Sosyal Bilimler”, Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerinin sahibidir. “İnterpress Media Takip Merkezi” tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye’de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer almıştır. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri olan Oğan, Açtığı davayı kazanarak ihraç edildiği MHP’ye geri dönmüştür.

Bilindiği gibi,Sinan Ogan 7 haziran seçimleri öncesinde Genel merkez tarafından aday gösterilmemiş,Igdır MHP il örgütü tarafından disipline verilmiş,üyelikten çıkarılmıştı.Sinan OGAN verilen parti kararını mahkemeye götürmüş,mahkeme 4 kasım tarihinde verdiği kararla,Sinan OGAN’ın partiden atılmasını hukuka aykırı bularak iptal etmişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL