GENEL

Andız Nasıl Bir Bitkidir ?

Andız Nasıl  Bir Bitkidir ?

KANSIZLIĞA İYİ GELEN ANDIZ PEKMEZİNİN KOZALAĞI DA SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLÜYOR
“Andız pekmezi, Akdeniz Bölgesi’nin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, ardıç olarak ta bilinen ağacın kozalaklarından el değmeden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen şifalı bir pekmez. Andız kozalağı, yüzde 40 civarında inulin, eterli uçucu yağ helenin, sabit yağ, triterpenler veacı maddeler içerir. Sade olarak yenilebildiği gibi tahinle karıştırılarak ta yenilebilir.Kandaki şeker miktarını ayarlayan ve kansızlığa iyi gelen Andız pekmezi özellikle bronşit, öksürük,ağız yaraları, verem, böbrek iltihabı, sedef hastalığında, yatak ıslatan kişilerde, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı insana kuvvet veren şifa kaynağı bir pekmezdir. Ardız Kozalağı ise kurt düşürmede, saç dökülmesinde çay gibi içilirse iyi bir ilaçtır.
KOLESTEROLU DÜŞÜREN KEÇİ BOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ, ÇOCUĞU OLMAYANLARIN DA BÜYÜK UMUDU

Bir Akdeniz bitsi iolan ve meyvesinde yüzde 60 karbonhidrat, yüzde 30 sakaroz, yüzde 18 glikoz, seliloz, azotlu bileşikler, tanen ve sabit yağlar bulunan Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi ise, Kolesterolü düşürür ve tansiyonu dengeler. Kalbi takviye eder. Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır. Viegradan daha etkilidir. Vücudu güçlendirip dinamize eder. Kansızlığa birebirdir. Dişleri besler Kemikleri güçlendirir. Bağırsakları çalıştırır. Basuru kısa sürede tedavi edici özelliği vardır. Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır. Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir ve akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
ANDIZ PEKMEZİ NELERE İYİ GELİR
Kandaki şeker miktarını düşürür. Pankreasın normal çalışmasını sağlar. Nekahat devresinin çabuk atlatılmasına yardımcı olur. Vücuda dinçlik verir. Böbrekleri, Mesaneyi ve idrar yollarını temizler. Ter ve idrar söktürür, vücutta biriken suyu boşaltır. Soğuk algınlığı, romatizma, damar sertliği ve nıkriste de faydalıdır. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Aybaşı ağrılarını dindirir. Böbreklerinde iltihap olanlar kullanamaz. Ayrıca, tavsiye edilen miktarı da aşmamalıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL