SPOR

Avrupa'da yılın atletleri belli oldu

Avrupa'da yılın atletleri belli oldu

Avrupa’da “Yılın Atleti” ödülünün sahibi, erkeklerde Ukraynalı yüksek atlamacı Bohdan Bondarenko, kadınlarda ise 400 metre engelli kategorisinde mücadele eden Çek Zuzana Hejnova oldu.

Avrupa’da bu sezonun en başarılı atletleri, Estonya’nın başkenti Tallinn’de yapılan 2013 Avrupa Atletizm Ödülleri Gecesi’nde belirlendi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 14. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yaptığı 2,41 metrelik atlayışla dünyada son 19 yılın en iyi derecesine imza atarak, altın madalyaya uzanan Ukraynalı yüksek atlamacı Bohdan Bondarenko, Büyük Britanyalı uzun mesafe koşucusu Muhammed Farah’ın önünde “Avrupa’da yılın erkek atleti” seçildi.

Kadınlar 400 metre engellide 52,83 saniyelik derecesiyle Çek Cumhuriyeti rekoru kırarak, dünya şampiyonu olan Zuzana Hejnova ise sırıkla atlama dünya rekortmeni Rus Yelena Isinbayeva’yı geride bıraktı ve “Avrupa’da yılın kadın atleti” ödülünün sahibi oldu.

Atletizmseverler, basın mensupları, Avrupa Atletizm Federasyonu’na (EAA) üye ulusal federasyonların oylarıyla belirlenen ödüllerde, “Avrupa’da yılın yükselen yıldızı” ödülleri de sahiplerini buldu.

Erkeklerde, bu yıl dünya üçüncüsü, Avrupa 23 yaş altı ve Akdeniz Oyunları şampiyonu olan Sırp 400 metre engellici Emir Bekric, ödüle layık görüldü. Ödül, kadınlarda ise 800 metrede Avrupa gençler ve dünya yıldızlar şampiyonu İzlandalı Anita Hinriksdottir’e gitti.

Oylamada ilk 3 sıraya giren atletler şöyle:

Avrupa’da yılın atleti

Erkekler:

1. Bohdan Bondarenko (Ukrayna)

2. Muhammed Farah (Büyük Britanya)

3. Pawel Fajdek (Polonya)

Kadınlar:

1. Zuzana Hejnova (Çek Cumhuriyeti)

2. Yelena Isinbayeva (Rusya)

3. Valeria Straneo (İtalya)

Avrupa’da yılın yükselen yıldızı

Erkekler:

1. Emir Bekric (Sırbistan)

2. Adam Gemili (Büyük Britanya)

3. Karsten Warholm (Norveç)

Kadınlar:

1. Anita Hinriksdottir (İzlanda)

2. Dafne Schippers (Hollanda)

3. Amela Terzic (Sırbistan)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL