Yaşam

Zincir takmamak suç

Zincir takmamak suç

Zincir
Erzurum-Bingöl karayolunda meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne neden olan otobüs kazasında otobüs şoförü birinci derecede ‘asli kusurlu’ bulundu. Bilirkişi raporuna göre sürücünün zincir takmadan yola çıktığı tespit edildi

Hatay-Kars seferini yapan bir yolcu otobüsünün Erzurum-Bingöl karayolu Çirişli mevkiinde şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi feci şekilde can vermişti. Bilirkişi raporuna göre buzlu ve kaygan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüsü köprü inşaatının menfezine düşüren ve 5 kişinin ölümün neden olan otobüs şoförü Muzaffer G., zincirsiz yola çıktığı gerekçesiyle birinci derecede ‘asli kusurlu’ bulundu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı ile Karayolu ve Trafik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından 5 kişiden oluşan bilirkişi raporunda, “Otobüsün kazada ölen sürücüsü Muzaffer G.’nin, kaza yerine gelmeden yol kenarında bulunan keskin viraj işareti, hız tehdit işareti ile flaşör gibi uyarı işaretlerine rağmen viraja yüksek hızla girdiği, aracın kontrolden çıkışının başlıca sebebinin ise maktul sürücünün Karayolları Trafik Kanunu’nun 52/a-b, maddeleri kapsamında buz ve kaygan yolda zincir takmadan aykırı düşen bu davranışları ile ‘asli kusurlu’ olduğu tespit edildiği ifade edildi.

Bilirkişi raporunda ayrıca, Karayolları köprülü yol menfez yapımında yüklenici firma, kazanın meydana geldiği virajda trafik güvenliği bakımından gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle ‘tali kusurlu’ bulundu. Raporda öte yandan yol yapımı işini ihale eden Karayolları Genel Müdürlüğü’nde görevli ve yetkili kişiler hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL