Yurt dışından emekli olanlara otomobil getirme kolaylığı getirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İliÅŸkin Gümrük Genel TebliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair TebliÄŸi Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi…
Yurt dışından emekli olanlara otomobil getirme kolaylığı getirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İliÅŸkin Gümrük Genel TebliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair TebliÄŸi Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
185 GÜN ŞARTI KALDIRILDI
Buna göre, yurtdışında emekli olan kiÅŸilerin emeklilik tarihinden sonra Türkiye’ye ilk defa getirecekleri kiÅŸisel kullanıma mahsus kara taşıtları için son giriÅŸ tarihinden geriye doÄŸru bir yılda en az 185 gün Türkiye dışında bulunması koÅŸulu aranmayacak.
Ayrıca, söz konusu süre koÅŸulu, geçici ithalat izin süresinin tamamını kullanmadan taşıtıyla Türkiye dışına çıkan emeklilerin, izin süresi içinde olmak koÅŸuluyla, izinden kalan sürelerini kullanmak üzere taşıtıyla yeniden Türkiye’ye giriÅŸlerinde de gözetilmeyecek.
BİR AY SÜRE
Söz konusu sürelerin tamamını kullanmış veya yerleÅŸim yeri ÅŸartını saÄŸlayamayan Avrupa BirliÄŸi ve Avrupa Serbest Ticaret BirliÄŸi ülkelerinde yerleÅŸik kiÅŸilerin taşıtlarına, Türkiye’ye giriÅŸinde yılda bir kez olmak üzere bir ay süre verilecek.
Belirli bir süre ile görevini yerine getirmek üzere gelen kişiler ile öğrenim görmek isteyen kişilerin, Türkiye dışında yerleşim yerinde adlarına kayıtlı taşıtlarını görev veya öğrenim süresi içerisinde olmak koşuluyla yerleşim yeri şartı aranmaksızın herhangi bir zamanda ülkeye getirebilmelerine imkan verildi. Söz konusu taşıtlar için gümrük idaresine başvuru için ise 30 günlük süre şartı getirildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.