GENEL SAMSUN&BÖLGE

YEPAŞ UYARDI!

YEPAŞ UYARDI!

YEPAŞ
Elektrik faturası tahsilatında “Hiçbir ücret alınmaz” hükmüne dikkat çeken YEPAŞ müşterilerini uyardı: “Bu tür işyerlerine elektrik faturası ödemeyin. Oluşabilecek mağduriyetlerden sorumlu değiliz. Fatura bildirimi üzerindeki ödeme noktalarından ödemelerinizi yapınız” denildi.

Müşteri Memnuniyet odaklı güvenilir, kaliteli, saygılı ve hızlı hizmet sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. (YEPAŞ) son zamanlarda müşterilerinden gelen ihbarlar ve şikayetler doğrultusunda ciddi mağduriyetlerin yaşandığı ve ‘belli bir ücret karşılığında elektrik faturası tahsilatı’ yapıldığı tespit edilen ‘Fatura Tahsilat Merkezleri’nin tamamen YEPAŞ’ın dışında faaliyet gösteren işyerleri olduğu bildirildi.

TÜKETİCİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ’NDE HÜKÜM VAR

YEPAŞ’la hiçbir sözleşmesinin ve bağının olmadığının, yapılan tahsilatlarla da müşteriye verilen ‘Ödendi’ belgesinin YEPAŞ için geçerlilik sağlamadığını belirten yazılı açıklamada, Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 12. Maddesi ( 6 ) fıkrasında yer alan “Faturaların tahsilatı işlemi sebebiyle tüketicilerden herhangi bir ad altında bedel talep edilemez.” hükmünün yer aldığına dikkat çekildi. YEPAŞ’ın açıklamasında, “Elektrik faturası sex izle bildirimleri üzerinde de yer aldığı gibi şirketimize ait her ilde ve ilçemizde yer alan Müşteri Hizmetleri Merkezleri, fatura üstünde yazan anlaşmalı bankalar, PTT Şubeleri ve N-Kolay Ödeme Noktaları’nda (Aktif Pos) hiçbir ‘Ücret Ödenmeksizin’ yatırılabilmektedir” denildi.

MADDİ MAĞDURİYETLER MEYDANA GELMEKTEDİR

YEPAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi; “Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop İl ve İlçelerindeki tüm çalışanları ile birlikte Müşteri Memnuniyeti odaklı kaliteli, saygılı ve hızlı hizmet sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş.(YEPAŞ) olarak son zamanlarda müşterilerimizden gelen ihbarlar, şikayetler ve ciddi anlamda maddi mağduriyetlerin yaşanmış olması nedeniyle aşağıda yazılı kamuoyu bilgilendirilmesinin yapılması zaruri hale gelmiştir.

ELEKTRİK FATURASI TAHSİLATINDA
HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİLEMEZ

Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 12. Maddesi ( 6 ) fıkrasında; “(6) …….. görevli tedarik şirketleri veya hizmet alımı yapılan kişiler tarafından faturaların tahsilatı işlemi sebebiyle tüketicilerden herhangi bir ad altında bedel talep edilemez.” hükmü bulunmaktadır. Dolayısıyla, bu hüküm kapsamında şirketimiz YEPAŞ tarafından müşterilerine tahakkuk ettirilen elektrik faturaları, şirketimize ait her ilde ve ilçemizde yer alan Müşteri Hizmetleri Merkezleri, fatura üstünde yazan anlaşmalı bankalar, PTT Şubeleri ve N-Kolay Ödeme Noktaları’nda (Aktif Pos) hiçbir ‘Ücret Ödenmeksizin’ yatırılabilmektedir.

‘ÖDENDİ BELGESİ’NİN GEÇERLİLİĞİ YOKTUR

Bu ilgili yönetmeliğe uygun olmayarak adını ‘Fatura Tahsilat Merkezi’ olarak adlandıran bazı işyerlerinin, şirketimiz YEPAŞ’a ait elektrik faturalarını belli bir ücret karşılığında tahsil ettiği öğrenilmiştir. Bu işyerlerinin, şirketimiz YEPAŞ ile arasında hiçbir şekilde sözleşmesi veya bağlantısının olmadığını siz değerli müşterilerimizle paylaşmak isteriz. Yapmış olduğunuz elektrik faturası ödemelerinde, işlem bedeli ödememek ve yapılan ödemelerin şirketimiz hesaplarına aktarılmaması gibi sorunlarla karşılaşmamak adına, ‘Belli bir ücret karşılığında’ fatura tahsilatı yapan ‘Fatura Tahsilat Merkezleri’ne herhangi bir ödeme yapılmamasını, Bu işyerlerinin elektrik faturası ödemesi yaptığınıza dair sizlere vermiş oldukları ‘Ödendi’ bilgisi taşıyan tahsilat makbuzlarının şirketimizce hiçbir geçerliliği olmadığını belirtmek ister, kamuoyuna önemle ve saygıyla duyururuz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL