BİLİM&TEKNİK

Vestel’den yerli Batarya

Vestel’den yerli Batarya

Vestel mühendisleri tarafından bir süredir üzerinde çalışılan, yerli Bisiklet Bataryası üretimi başladı.

Elektrikli bisiklet pazarı gelişmeye devam ediyor. Bu sefer karşımızda beklenmedik bir haber yer alıyor. Bu haberin merkezinde de Vestel var. Türkiye’nin en büyük elektronik firmalarından Vestel, ilk yerli elektrikli bisiklet bataryasının üretimine başladığını duyurdu. Donanım, yazılım, mekanik tasarımları ile üretim ve test altyapısı tamamen Vestel mühendisleri tarafından hazırlanan bataryalar için “güvenilirliği, uzun ömürlü kullanım imkanı ve online servis hizmeti ile avantaj sağlıyor” açıklaması yapılıyor. İlk siparişini Salcano’dan aldığını aktaran Vestel, tüm yerli bisiklet üreticileri ve dünyaya batarya üretmeyi hedeflediklerini de söylüyor.

Geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Vestel CEO’su Turan Erdoğan, konu hakkında “Bir teknoloji şirketi olarak daima en iyi ve en yeniyi tasarlamaya odaklanırken, Akıllı Evler, Akıllı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti konsept çatısı altında, hem birbirleriyle haberleşebilen hem de mobil cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilen akıllı ürünleri piyasaya sunarak, tüketici deneyimine değer katacak teknolojileri geliştiriyoruz. Ülkemizin Akıllı Şehirlerinde Vestel’in imzası olacak. Geçtiğimiz sene görücüye çıkardığımız Vestel tasarım ve donanımına sahip bisiklet bataryalarımızın üretimine başladık. Bisiklet bataryalarımızı bisiklet üreticileri ve e-bisiklet sistem üreticilerinin kullanımına sunarak sektörde bir ilke imza atmış olduk” açıklamasını yapıyor.

Vestel elektrikli bisiklet bataryası ile dikkat çekti Otomotiv baz alınarak elektrikli bisikletlere uyarlandığı aktarılan bataryalar için EN50604-1 güvenlik sertifikaları alınmış. Bataryalar, IP66 seviyesinde su geçirmez tasarımı ile EN50604-1 onayının gerektirdiği şok, darbe ve ezilme testlerinden başarıyla geçerek diğer ürünlerin önüne geçiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL