GENEL

Türkiye’ye Karşı “Elerjileri”Bitmiyor!

Türkiye’ye Karşı “Elerjileri”Bitmiyor!

Avrupa Devletlerinin Türkiye’ye karşı elerjileri bitmiyor!

Avrupa ülkelerinin Türkiye alerjileri her geçen gün artıyor. Hollanda Parlamentosu, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası “hukuk devleti ilkelerinin rafa kaldırıldığı” gerekçesiyle Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yardımlarını dondurmasını istedi.

Türkiye alerjileri bitmiyor

Salı günü yaptığı oturumda Türkiye’ye ilişkin gelişmeleri ele alan Hollanda Parlamentosu, Türkiye’nin ülkedeki camilere mali desteğinin sona erdirilmesine ilişkin öneriyi de kabul etti. Önce ana muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) ile Hristiyan Birliği (CU), AB’nin, aday üye sıfatıyla her yıl Türkiye’ye verdiği yıllık 600 milyon euroluk yardımın durdurulması için bir önerge verdi.

Muhalefet partilerinin desteğini alan önergede, Türkiye’de başarısız darbe girişimi sonrası demokratik hukuk devleti ilkelerinin rafa kaldırıldığı savunuldu. Bu nedenle Hollanda hükümetinin Türkiye’ye verilen yardımların durdurulması için Brüksel nezdinde girişimde bulunması istendi.

Hollanda Parlamentosu daha sonra da, Türk hükümetinin Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Hollanda’daki camilere finansal desteğinin durdurulmasına ilişkin öneriyi de kabul etti. Hristiyan Demokrat Parti (CDA), tarafından verilen önerge, 67’ye karşı 75 milletvekilinin oylarıyla kabul edildi.

Hükümet ortağı Liberal Sağ Parti önergeyi desteklerken, koalisyonun diğer ortağı İşçi Partisi karşı oy kullandı. Hristiyan Birliği tarafından, muhalefet partilerinin desteğiyle verilen, “Türkiye ile AB üyelik görüşmelerinin derhal sona erdirilmesi” önerisi ise iktidar ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) ve İşçi Partisi’nin oylarıyla reddedildi.ky:yenimesaj.com.tr

DIŞ HABERLER

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL