BİLİM&TEKNİK

TÜRKİYE UZAY TEKNOLOJİLERİNDE İSTEDİĞİ NOKTAYA GELDİ

TÜRKİYE UZAY TEKNOLOJİLERİNDE İSTEDİĞİ NOKTAYA GELDİ

ROKETSAN ileri Teknolojiller Genel Müdür yardımcısı Saltuk Karasoy Türkiye nin uzay yolculuğu hakkında istediği hedeflere ulaştığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ROKETSAN İleri Teknolojiler ve Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Sartuk Karasoy, Türkiye’nin uzay yolculuğuna ilişkin, “Türkiye kendi imkanlarıyla uzaya çıktı. Uzayda motor ateşleme teknolojisine sahip oldu. İstediği noktaya da kontrollü şekilde gidebilecek teknolojiyi geliştirdi.” dedi.

AA’nın haberine göre, Mekatronik Mühendisleri Derneği tarafından organize edilen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Konferansı’nda, ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Özgen’in moderatörlüğünde “Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” paneli gerçekleştirildi.

Karasoy, burada yaptığı konuşmada, roket fırlatma teknolojilerinde belirli kırılma noktaları bulunduğunu belirterek, Türkiye’de TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN’ın roket teknolojileri alanında önde gelen iki kurum olduğunu söyledi.

Buralarda yetişen insan gücünün ve kurulan altyapıların, projelerin gerçekleştirilmesinde ilk kırılma noktasını aşmalarını sağladığını vurgulayan Karasoy, “Uzay alanında ticari iş birliği olabilir. Teknolojik iş birliği yapılması pek mümkün değil. Uzay alanında yepyeni bir pazar oluşturuldu. Burada yeteneğe sahip taraflar, yeni kimseyi istemiyor. Bu da teknolojik iş birliği açısından demotive edici bir durum.” diye konuştu.HABERİN KAYNAĞI..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL