GENEL

Trabzon Ayakta !

Trabzon Ayakta !

AKP Trabzon milletvekilleri, Galatasaray-Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle maçın hakemi, MHK Başkanı, TFF Başkanı ve yönetiminin istifa etmesi gerektiğini söyledi.
ADVERTISEMENT

Trabzonspor taraftarı olmak üzere tüm futbol camiasının artık bu işin hakkını veremeyen ve gereken tedbirleri alamayan Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin ve Merkez Hakem Kurulu Başkan ve üyelerinin derhal istifasını beklediğini belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Artık Türk futbolunu kirletenler, dünyaya rezil edenler, bir şehrin futbol kaderiyle sabrıyla oynayanlar hesap vermek zorundadırlar. Süreci takip edeceğiz. İstifanın gerçekleşmesini bekliyoruz sürecin takipçisi olacağız.” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. Balta, Cora ve Günnar toplantıda Trabzonspor forması giyerken Sula ile boynuna Trabzonspor atkısı taktı. 21 Şubat Pazar günü oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananlarla ilgili Trabzon milletvekilleri olarak ortak bir tavır ortaya koyduklarını belirten Köseoğlu, “3 Temmuz 2011 tarihinden bugüne yaşanan süreçte Türk futbolunun temizlenmesi için ortaya çıkan gerçeklerin iyi değerlendirilmediği ve sorumluların cezalandırılmadığı Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrasında da bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarihi, şerefi şampiyonluklar ve kupalarla dolu olan Trabzonspor’un 2010-2011 sezonundan sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılan tek Türk takımı olarak şampiyonluğunu tescil ettirmiştir. ancak bu sürecin adalet duygusunu tatmin edecek şekilde sonuçlanmadığı tüm kamuoyunun malumudur. Hakkın ve adaletin savunucusu olan Anadolu’nun ilk şampiyonu Trabzonspor ve Türk futbolu üzerinde oynanan kirli oyunların artarak devam ettiği gerek Türkiye Futbol Federasyonu’nun gerek Merkez Hakem Kurulu’nun temiz futbol adına gerekli önlemleri alamadığı ortaya çıkmıştır.”

Başta Trabzonspor taraftarı olmak üzere tüm futbol camiasının artık bu işin hakkını veremeyen ve gereken tedbirleri alamayan Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin ve Merkez Hakem Kurulu Başkan ve üyelerinin derhal istifasını beklediğini belirten Köseoğlu, “Artık Türk futbolunu kirletenler, dünyaya rezil edenler, bir şehrin futbol kaderiyle sabrıyla oynayanlar hesap vermek zorundadırlar. Trabzonspor sahipsiz değildir. Bizlerde yasal zeminlerde kulübümüz ve şehrimizin hakkını aramak konusunda her zaman olduğu gibi Trabzonsporumuzun yanında ve arkasındayız. birlik ve beraberliği en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde taraftarlarımızı ve bütün futbol kamuoyunu sağduyulu davranmaya davet ediyor futbol federasyonu ve merkez hakem kuruluna yaptığı uygulamalardan dolayı bizlerde kırmızı kartımızı gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri kırmızı kartlarını havaya kaldırdı.

Bir gazetecinin, “AK Parti milletvekilleri olarak isyanınızı dile getirdiniz. Bu açıklama dışında bir girişiminiz olacak mı?” sorusuna Köseoğlu, “Süreci takip edeceğiz. İstifanın gerçekleşmesini bekliyoruz sürecin takipçisi olacağız.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “Haklı olarak maçta büyük bir hakem hatası yaşandı. dünyanın konuştuğu bir olay yaşandı. Hakem, Merkez Hakem Kurulu ve Federasyonun istifasını istiyorsunuz? Sorumluların istifasını istiyorsunuz. Siz bunun gerçekleşeceğini düşünüyor musunuz? Geçtiğimiz günlerde 29 kişinin hayatını kaybettiği bir bomba saldırı yaşandı. Çok ciddi güvenlik zafiyetleri var. Alınmayan önlemler var kimse istifa etmiyor. 301 madenci öldü kimse istifa etmedi kimse sorumlu değil. Peki siz böyle bir istifayı bekliyorsunuz. Olacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna Salih Cora, şöyle cevap verdi:

“Pazar günü oynanan maçta yapılan hakem hatasını genç, çaylak, basiretsiz bir hakemin yapmış olduğu hatadan dolayı ona yükleyerek sorumluluktan kurtulmak Türk futbolunu daha fazla ateşe sürükleyeceği inanmaktayız. Şuanda kamuoyunda bütün camialarda sadece Trabzonspor değil Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve bütün Anadolu kulüplerinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanının ve yönetiminin ve kurullarını bu işte çok başarı olamadıkları ve her gün futbolda ayrı bir sorun oluştuğu, tribünlerde şiddet eğiliminin oluştuğu tribünlerin boş kaldığı futbolda bütün kulüplerin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir süreçten geçiyoruz. Bunun bertaraf edilmesi açısından da hiçbir gelişme kaydedilmemekte. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören ile yaptığım görüşmede kendilerinden bütün kulüplere karşı adaletli olmaları haktan hukuktan ayrılmamalarını tavsiye ettim. Ama maalesef Türkiye Futbol Federasyonu bu tutumdan çok uzak bir anlayış içinde. Bir şehrin sürekli kaderiyle oynanmakta.

Trabzon’da futbol sadece futbol değil, futbol bir yaşam tarzı haline gelmiştir. Bu manada şehrimizin sahipsiz olmadığını ve Trabzonspor’a yapılan haksızlıklar karşısında o şehrin milletvekilleri olarak sessiz kalmayacağımızı ifade ettik. Bu olayla diğer olayları bir araya getirmek suretiyle farklı bir sonuç çıkarmak doğru değil. Terör olayı hepimizin yüreğini burkmuştur. Büyük bir acıyı milletçe yaşadık. Terör olayı evrensel bir sorundur ve bu soruna evrensel boyutlarda bakmazsak terör hemen hemen her ay her hafta belirli ülkelerde kendisi hissettirecektir. Herhangi bir terör olayından sonra o ülkenin yönetenlerinin istifa ettiği söz konusu olmuştur. Terör olduğunda biz milletçe devletçe bir ve beraber olma görevi içindeyiz. Kenetlenme zamanıdır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL