yazarlar

TELOMERES NEDİR?

TELOMERES NEDİR?

TELOMERES NEDİR?
Telomerler, kromozomlarımızın uç kısımlarındaki sarmallardır..,Ayakkabı bağcıklarımızın uçlarındaki plastikler gibi,bu plastikler düşerse bağcıklar eskimeye yıpranmaya başlar.Telomerleri de böyle algılarsak, bunlar hücre bölünmesi için gereklidir ve her mitozda (hücre bölünmesinde) kısalmaktadırlar..
TELOMERAZ NEDİR?
Telomeraz, telomer uzunluğunu uzatabilen bir enzimdir. Bunun nasıl aktive edildiğini şöyle izah edebiliriz.Elektrik tesisatımızda kabloların içinde elektriğin olduğunu biliriz.Ancak düğmeye basmadan lambalar yanmaz.bir düğme ile istediğimiz kadar lambayı yakabiliriz.işte Telomeraz enzimini aktive etmekte böyle bir şey. Organizmamızda doğal olarak hücre yapısında bulunan bu Telomeraz enzimi durup dururken harekete geçmiyor onu harekete geçirecek bir anahtar gerekiyor ki işte bu anahtar ASTRAGALUS bitkisinin kökünden nano teknoloji ile üretilen AstragaluasIV ve onunda içinde bulunan SİKLOASTRAGONELl dir.Vücudumuzdaki
Sikloastragenol, çok sayıda bitkide doğal olarak bulunan yağlı glukozitlerden oluşan bir saponindir. Özellikle yaşlanma ile ilgili dejeneratif prosesleri yavaş kabiliyeti için, ekstre edilmiş ve Çin tıbbı bilinen bin kullanım Astragalus membranaceus bitkinin köklerinden saflaştırılır. Fakat sikloastragenol, astragalusta yalnızca çok az miktarda bulunur ve ekstraksiyonu son derece kompleks ve pahalıdır.
Siklastragenol, telomerik DNA’nın sentezini ve büyümesini katalizleyen bir nükleoprotein enzimi olan telomerazı aktive ederek DNA hasarının onarımını uyarır. Telomerler, kromozomların en uç noktasında bulunan ince filamentlerden oluşur. Kararlılıklarının korunması, hücrelerin çoğaltılmış yaşlanmadan kaçmasına ve ünlü Hayflick sınırının ötesinde çoğalmasına izin verir. Nitekim, hücre bölünmesi dizileri çoğaldığında veya oksidatif stres etkisi altında olduğunda telomerler kısalır. Şimdiye kadar, yaşlanmanın “kaçınılmaz” bir mekanizmasıydı. Ölümsüz yaşamda buluşmak üzere,

Basitçe açıklarsak, hücrelerimiz yaşlanma sürecinde yenilenme gücünü kaybediyorlar, böylece ömrümüz konusunda karar veren vücut sistemimizi bozuyorlar. Sistem (organizmamız) yanlış beslenmeden,yanlış yaşama şeklinden etkilenebilir. TELOMERAZ, hücrelerimizin telomerlerinin doğru yapıyı yeniden yapılandırmalarına yardımcı olur ve hücresel seviyede vücudumuzun yaşam süresini uzatır.
Önümüzdeki otuz yıl içerisinde yaşam süremizi uzatacak çarpıcı yöntemler bulunacaktır. Eğer bu gelişmeleri görmeyi başaracak olursanız , bulunan bu teknikler sizi yaşlanma sürecinin tamamen durdurulacağı günlere bir otuz kırk yıl daha yaklaştıracaktır.
Bundan sonra dışarı çıktığınızda etrafınıza daha dikkatli bakın – ilk ölümsüzler aramızda dolaşıyor olabilir, küçük çocukların ilk ölümsüzler olacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyoruz. Ancak bizim misyonumuz sizin de onlardan biri olmanızı sağlamaktır. Planımız bugün sahip olduğumuz bilgiden istifade ederek – ki bu bilgi hayal edebildiğinizden çok daha fazla – yaşam süresinin uzama olasılığını oldukça arttırmak , bazı vakalarda yaşlanma sürecinin kendisini yavaşlatmak ve böylelikle daha farklı ve etkili yöntemlerin keşfedileceği günlere dek bedenen ve ruhen sağlıklı kalabilmenizi sağlamaktır.
Yaşlanma sürecinin yakında sona ereceğini nerden mi biliyoruz? Çünkü ilk olarak yaşlanmanın asıl sebebi olduğuna inandığımız- telomer kısalması – nihayet keşfedildi. 2009 yılında yaşlanmanın asıl sebebinin Telomer kısalması olduğu ELİZABETH BLACBURN ve ekibi tarafında ispat edildi ve bu çalışmalarıyla NOBEL ödülünü aldılar.
Telomerlerinizi Koruyun
Hangi yaşlanma teorisine inanırsanız inanın, telomerlerin kısalması ve yaşlılık hastalıkları arasındaki ilişki inkar edilemez bir gerçektir. Bilimsel çalışmalar telomer kısalmasını yavaşlatmayı hedeflemekte ve bunun hem canlı içi ortamda hem de canlı dışı deney ortamında başarılmasında önemli sonuçlar ortaya çıkaran ve halka açık yayınlanan birçok araştırmaya dayanmaktadır. Biz yaşlanma sürecinin aslında bir dizayn ve telomer uzunluklarının bu sürecin ilerlemesini sağlayan ana mekanizma olduğuna inanıyoruz.

Buna ek olarak,
• – Genç kök hücrelerinin ya da telomerleri uzatılmış kendi hücrelerimizin tekrar tekrar enjekte edilmesi yöntemiyle organlarımızın hücre hücre yenilenmesine yönelik projeler hazırlanmaktadır1.
• – Rio de Janeiro’daki Kalp Hastalıkları(Pro-Kardiyoloji) hastanesinde bir kalp hastasının kemik iliğinden alınan kök hücrelerle, organ nakline gerek kalmaksızın, hastanın kalbindeki ölü kalp dokusu bulunan bölgelerin yenilenmesi sağlandı2.
• – Laboratuar ortamında telomerler uzunluklarını koruyarak insan hücrelerini ölümsüzleştiren enzimi – telomeraz- bulduk. Bu geni kodlayan protein izole edildi ve deri hücreleri bu genin transfeksiyonuyla (doğrudan hücrelere uygulama yöntemiyle) ölümsüzleştirildi. – Astragaloside IV’ün – Dünya, canlı organizmada sürekli bir telomer uzaması sağladığımızda neler olacağını görmeyi sabırsızlıkla bekliyor.(5.
Eğer telomer uzunluklarının yaşlılığı etkilediği görüşünde bize katılıyorsanız, o zaman daha yavaş telomer uzunluklarını kaybeden vücut ve (embriyonik olmayan) yetişkin kök hücrelerindeki telomer kaybını önlemenin yaşlanmaya karşı mücadelede en önemli unsur olduğu konusunda da bize katılıyor olmalısınız.
Vücudumuzda bulunan tüm hücre türlerindeki telomer uzunluklarını, tercihen periyodik olarak 30 yaşındaki bir insanınki kadar uzatarak, sabit tutmayı başardığımızda gerçek gençlik pınarını bulacağımıza inanıyoruz. Bulunduğumuz noktada Telomer Koruyucu, bu hayali gerçekleştirmekten henüz çok uzak ve etkisi tam olarak keşfedilmemiştir ancak bu yolda atılan ilk adım olarak değerlendirilebilir.

Bir şekilde bizler ve sizler o noktaya ulaşabilirsek, henüz sonsuza dek yaşamak için bir şey yapmamış olsanız bile en kısa sürede bu yolculuğa başlayacağınızı ümit ediyoruz. Penisilinin keşfi ve onun genel olarak enfeksiyondan kaynaklanan ölümleri engellemek için kullanılması arasında 18 yıl vardır.10 Büyük ihtimal gençlik pınarının keşfi ve bu şekilde yaygın olarak kullanılması arasında da böyle bir fark olacaktır. Sunduğumuz ürünler ve hizmetlerle yolculuğunuz boyunca, her adımda, size yardım ederek yanınızda olmak ve bu yüzyılın Penisilin’ini görüp en erken kullananlardan biri olduğunuzdan emin olmak istiyoruz.

İşte bizim izleyeceğimiz yol: Teknolojik gelişmelerin bir önceki yüzyıla göre katlanarak daha hızlı ilerlediği bir yüzyıl içerisinde yaşıyoruz. 19.yy’daki gelişmelerle 20.yy’daki gelişmeleri bir karşılaştırın. Şimdi, teknolojideki bu katlanarak büyüme trendinin gelecek yüzyıl içerisinde de devam ettiğini hayal edin. Tarihteki en büyük teknoloji devrimine baktığımızda, en sonuncusunun bilgi devrimi olduğunu görmekteyiz. Bir sonraki ise , bazı bilim adamlarınca 2020 li yılların sonlarına doğru , gerçekleşeceğini öne sürdüğü, Bioteknoloji Devrimi olacaktır ki bu dönemde insan genom şifrelerinin pek çoğunu çözerek manipüle etme gücüne sahip olacağız, viral gen transferi ya da gen terapisi yoluyla yetişkinlerin bütün hücrelerindeki genlerini ve genetik ifadeyi değiştirilebileceğiz.
Bu nedenle sonuna kadar dayanın. Fazladan yaşayacağınız her on yıl içinde sizi bir sonraki on yıla ulaştıracak sayıları katlanarak artan büyük keşifler yapılacaktır. İşte bu yılları şimdiden kazanmaya başlamak için yapabileceğiniz beş şey :
Sağlığınıza Çok Dikkat Edin
Sadece sağlıklı kalmak için değil, süper sağlıklı olmak için çabalayın. Bu yaşlanma sürecinin kendisini yavaşlatmasa da yaşamınıza onlarca yıl ekleyebilir. Gelecek otuz yıl içerisinde yalnızca sağlığınıza dikkat ederek hayatta kalacağınız her an, tıp alanındaki gelişmeler 20.yy’dakine kıyasla inanılmaz bir şekilde artacak ve bildiğimiz anlamdaki yaşlanma sürecinin sonunu getireceğine inandığımız Biyoteknoloji (özellikle telomer biyolojisi) , nano teknoloji ve bilgisayar teknolojisindeki gelişmelerde dev adımlar atılacaktır.
Genel sağlık ölçümleri, özellikle de kolesterol seviyeleri normal görünen sağlıklı bir bireyin aniden kalp krizi geçirdiği vakalarda, genellikle tek başına güvenilir bir kaynak değildir. Bu durum çoğu kez uzun ve sağlıklı bir yaşam adına bireyin yeme alışkanlıklarını ve yaşam tarzını değiştirmesinin işe yaramadığı görüşüne yol açmıştır. 6 Fakat asıl problem, geçen yirmi, otuz yıl içinde yeterli bilgiye sahip olunmayışından kaynaklanmaktaydı.
Şimdi, ideal sağlık profilini çok daha iyi tanımlayabiliyor ve gizli iltihaplanma, glikoz seviyesi, metilasyon, vücut yağı ve kan basıncı gibi etmenlerin tümünün, sanayileşmiş ülkelerin önemli ölüm sebeplerinden birine kurban gitme şansınızı ne şekilde etkilediğini anlayabiliyoruz. Size sağlık profilinizi/yaşam tarzınızı, istikrarlı bir şekilde ideal aralıklarda tutmanızı tavsiye ediyoruz.
Telomerazın uyarılması ve telomer sayısının artması doğal olarak yaşam süresini uzatmanın en umut verici yoludur. Sikloastragenol, hayvanda ve canlıda deneysel olarak bu aktiviteyi önemli ölçüde arttırma kabiliyetine sahip olan tek maddeden biridir. Tek ve muhtemelen en güçlülerinden biri!
Enzimler hayati biyolojik rol oynamaktadır. Böyle bir enzim, faaliyeti genç ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlamada çok önemli bir rol oynayan telomerazdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL