yazarlar

Cahil Nedir, Kime Denir Neden denir?

Cahil Nedir, Kime Denir Neden denir?

Cahil Nedir, Kime Denir Neden denir?

Cahil kimseler, bilgisiz kimseler değillerdir. Cahil kimseler, bildikleri şeyi yanlış bilenler yani bilgiyi yanlış anlayanlar, doğrusu söylense bile kendi bildiğinin doğrulunu savunanlar ve kanıtlasanız bile bu kanıtı görmezden gelenlerdir.
Cahillik yanlış bilgidir. Yanlış Bilgi beraberinde suçu, günahı, hatayı ve birçok olumsuz vakayı peşinden getirir.
Cahilliğin nedenleri aslında toplumsaldır, toplum olarak gelişmeyi becerememiş toplumlarda cahil insan sayısı elbette fazla olacaktır. Cahilliğin temelinde”Eğitimsizlik”yatar…
Eğitimsiz anne ve baba kendi nesline gerekli bilgiyi aşılayamaz ve eli, ayağı gözleri ve kulakları olmasına rağmen kötürüm bireyler yetiştirirler. Ve bu ölçü insanların yanlış eğilimlere, yanlış yollara sapmasına neden olur.
Cahil olmanın birden fazla sebebi vardır; iç karmaşası genelde buna sebep olur, ne istediğini bilmeyen insanlar, vakitlerini doğru kullanamazlar ve vakit öldürecek şeyler yaparak, bilgiden yoksun yaşamaya ve hazır bilgiye konarak zaman geçirirler.
Söylenenlere körü körüne inanmak cahilliğin en büyük sebeplerinden… Araştırmamak, olduğu gibi kabul etmek, sorgulamamak ve peşi sıra gelen bir yığın sebep.
Amacım, cahil kelimesinin anlamını vermek değil, hiçbir zaman amacım bu kadar kısa olmadı, insanlara okuyacakları dolu makaleler vermekte olmadı, üzüldüğüm ve karamsarlığım istediği için yazıyorum.bu satır’ları.
Cahilliğin sebep olduğu o kadar şey var ki görmemek, görmezden gelmek, bilmemek aklıma, mantığıma sığmıyor.
Cahil insanlar kumar oynarlar, bilirsiniz ki kumar Sosyolojik olarak kötü bir şeydir, elbette parası çok olan için hiçbir şey gibi görünebilir, ama parası çok olanın da ülkesi için kalkındırmaya yönelik şeyler yapması gerekir. Özellikle ülkemde sanatçı kesimi, ve bazı sosyete zengin’ler ve diğer ülkelere gidip, paralarının büyük kısmını daha fazla kazanacağım ümidiyle kaybediyor, anapara azalıyor, sermayemiz kayboluyor, halbuki bunu daha akilane kullanabilir ve ülkesi için, yeni nesiller için umut kapıları açacak şekilde harcayabilir,ama ”Bana ne diyor, çünkü cahil.
Cahil insanlar at yarışı oynarlar, at yarışı oynamak zevkli olabilir, hayatımda hiç at yarışı oynamadım, bana hep itici geldi, Bir kaç düzine adamın, bir odaya doluşup, bağırışıp, çağırması oldukça itici. Parayı bir atın bacaklarına bağlayıp, zengin olmak ümidi, başlı başına cahilliktir. Evde çocukları aç, karısı aç beklerken, bilmem kaç para verip, altılı, ganyan bilmem ne
oynuyor. Oysa ufak gibi görünen bu miktar birleştiği zaman büyük bir ölçüye ulaşıyor. Bilime harcansa, şimdiye kendi uydumuzu üretmiş olurduk,ama ”Bana ne diyor, çünkü cahil.
Cahil insanlar, süper toto, sayısal loto oynarlar, zenginlik hayali kurmanın cahil olmakla alakası yok diyebilirsiniz ancak zenginlik oldukça gereksiz bir istektir, sadece isteklerini yapabileceğin için yığınla paran olması, bilmem kaç paralık arabaya binmek, ”Kazanıyorsam, harcarım kardeşim.” demek kesinlikle gereksizdir. Çünkü, bilmem ne marka bindiğin arabanın üreticisi yine başka bir ülke, üstelik zalim ülke, Afrika’yı sömüren, petrol için Irak Libya Suriye ve Afganistan‘ı yerle bir eden ülke, sen bilmeden anlamadan,buna katkıda bulunuyor ve bundan keyfi alıyorsun,ama ”Bana ne diyor, çünkü cahil.Aslında,”Cahilliği”Bu satırlara sığdırmak mümkün değil ama Bu konuda bir kaç sözde biz edelim dedik.Saygılarımızla.Samsunhaberci.com/A.Kartal

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL