HABER

ŞEHİTLER UĞURLANDI!

ŞEHİTLER UĞURLANDI!

ŞEHİT

Terör örgütü PKK mensuplarınca Ceylanpınar’daki evlerinde şehit edilen 2 polis memuru gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehit Okan Acar’ın annesi Zehra Acar ise acısını “sevinmesinler onların sonu gelecek” diyerek dile getirdi

Terör örgütü PKK mensuplarınca Ceylanpınar’daki evlerinde şehit edilen 2 polis memuru için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinde silahla öldürülmüş olarak bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Feyyaz Yumuşak ile Çevik Kuvvet Şubesi personeli Okan Acar’ın cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan alınarak, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Türk Bayrağı örtülü tabutlarla meslektaşlarının omuzlarında emniyet müdürlüğünün bahçesine getirilen şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Törene, şehit Yumuşak ve Acar’ın yakınları, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile çok sayıda vatandaş ve polis memuru katıldı. Bakan Öztürk, törende, Türkiye’de, kadimden beri var olmak için ağır bedeller ödeyen bir kaderin hüküm sürdüğünü söyledi. Vali Küçük de saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili çalışmaların sonuna kadar süreceğini dile getirerek, “Polislerimizi şehit eden alçak teröristler bilsinler ki; devlet muhakkak yakalarına yapışacaktır. Hukuktan ve devletten kaçamayacaklar. Şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak” diye konuştu.

‘Sevinmesinler onların sonu gelecek’
Şehit Okan Acar’ın annesi Zehra Acar, zaman zaman gözyaşlarını içerisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son 2 gün önce konuştuklarını söyledi. En son görüşmelerinde oğlunun çok iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını dile getirdiğini anlatan acılı anne, “Eli kırılasıcalar oğlumu şehit ettiler. Sevinmesinler onların sonu gelecek” dedi. Acar, tören sonrasında tabutun omuzlara alındığı sırada koşarak, tabuta sarılıp Türk bayrağını öptü.

Ağabeyinin üniformasını giydi
Şehit polis Feyyaz Yumuşak’ın Mardin’de görev yaptığı öğrenilen asker kardeşi ağabeyine ait olduğu belirtilen üniformayı giyerek geldi.
İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua okunan törenin ardından şehitlerin naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Şehitler, daha sonra memleketlerine gönderilmek üzere GAP Havalimanına götürüldü.

3 kişi gözaltına alındı
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin evlerinde şehit edilmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinde şehit edilen Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ın faillerinin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor. Bu kapsamda dün sabah ilçe merkezindeki bazı adreslere operasyon düzenleyen polis ekipleri, olayla ilgili 3 kişiyi yakaladı.
Şüphelilerin evlerinde bulunan bazı dokümanlar incelenmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. KY: yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL