HABER SİYASET HABER'LERİ

İHANET İTİRAFI !

İHANET İTİRAFI !

ihanet

DALALET HATTA HIYANET İTİRAFI

Bülent Arınç, PKK’nın çözüm sürecini güçlenmek ve silahlanmak için kullandığını söyledi. “Her şeyden haberimiz vardı, çözülecek diye ümitle bekledik” dedi.

Arınç, PKK ile nasıl içli-dışlı olduklarını, dalalet ve hıyanet içinde olduklarını, katıldığı televizyon programında çarpıcı şekilde ortaya koydu. Arınç, çözüm sürecinin başarıya ulaşması adına bilerek silahlı PKK’lılara dokunulmadığını açıkladı. “Terör örgütü eylem yapmadıkça biz de operasyon yapmayacağız” sözü verildiğini itiraf eden Arınç, “Ama onlar bu süreci tamamen ileriye bir hazırlık ve hükümeti en zayıf anında vurmak üzere bir operasyon olarak düşündüler” ifadelerini kullandı.

Arınç ihanet itiraflarına şöyle devam etti: “Halk da eleştirmiş olabilir, ‘Bunlar silahlarıyla her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz.’Üzerinde silah olan PKK’lı teröristler karakolun önünden geçiyorlar, onlara el sallıyorlardı. Asker de onlara hiçbir şey yapmıyordu.’Durum biraz böyleydi. Ama bunun bir tek sebebi vardı, tekrar terörün hortlamaması, siyasi görüşmelerin, müzakerelerin sonuca ulaşması. Meğer onlar alay ediyorlarmış.”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, PKK ile nasıl içli-dışlı olduklarını katıldığı televizyon programında çarpıcı şekilde ortaya serdi. Arınç, çözüm sürecinin başarıya ulaşması adına bilerek silahlı PKK’lılara dokunulmadığını açıklayarak nasıl bir dalalet, hatta hıyanet içinde olduklarını itiraf etti. PKK’nın çözüm sürecini kullandığını belirten Arınç, “Onlar bunu yeniden güçlenmek, silahlanmak, serhildan için fırsat kollamak, devrimci halk ayaklanması için uygun ortamı bulmak amacıyla sinsi bir biçimde kullandılar” dedi.

“SİLAH ZATEN ELLERİNDEN HİÇ DÜŞMEMİŞTİ”

Arınç, “Önce ‘şunu yapsanız yeter’diyorlardı, sonra ‘bunu yaptık yetmez’demeye başladılar. Çünkü nihai amaçları ya ayrımcılık veyahut da kendi iktidarlarını kurmayı amaçlıyorlardı. Sonunda silaha sarıldılar, silah zaten ellerinden hiç düşmemişti. Biz burada iyi niyetle pek çok şeyi yaptık ama onlar üzerine düşen hiçbir şey yapmadılar. Bizi aldatmış kabul edebilirler, biz kendimiz aldanmadık.

Her şeyden haberimiz vardı. Ama 78 milyon insanın hatırına, Türkiye’nin hatırına bir gün bu iş çözülecek diye ümitle bekledik” diyerek itiraflarını sürdürdü.

“HAZIRLIK YAPTILAR”

O zamanki düşüncelerinin “Terör örgütü eylem yapmadıkça biz de operasyon yapmayacağız” şeklinde olduğunu aktaran Arınç, “Ama onlar bu süreci tamamen ileriye bir hazırlık olarak düşündüler” ifadelerini kullandı.

Örgütün elinden silahın hiç düşmediğini söyleyen Arınç, “Bizi aldatmış kabul edebilirler, biz kendimiz aldanmadık. Her şeyden haberimiz vardı. Ama 78 milyon insanın hatırına, Türkiye’nin hatırına bir gün bu iş çözülecek diye ümitle bekledik” diye konuştu.

“KARAKOLA EL SALLIYORLARDI”

Arınç şöyle devam etti: “Halk da eleştirmiş olabilir, ‘Bunlar silahlarıyla her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz.’Üzerinde silah olan PKK’lı teröristler karakolun önünden geçiyorlar, onlara el sallıyorlardı. Asker de onlara hiçbir şey yapmıyordu.’Durum biraz böyleydi. Ama bunun bir tek sebebi vardı, tekrar terörün hortlamaması, siyasi görüşmelerin, müzakerelerin sonuca ulaşması. Meğer onlar alay ediyorlarmış. Artık böyle değil. 5 kuruşa simit devri geçti. Böyle olmayacak. Olmaması da lazım.” :Haberin devamı için girin

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL