GENEL

Samsun’a Önemli Katkı Veren biri! “Hayati Akbaş”

Samsun’a Önemli Katkı Veren biri! “Hayati Akbaş”

Samsun^da bir yıldız!Hayati Akbaş

“Samsun’da son yıllarda bir biri peşine birçok Saglık kuruluşu faaliyete çeçti,Bunlardan en ilgi çekici olanı şübhesiz Plastik cerrahi dalında faaliyette bulunan,Hayati Akbaş yönetimindeki, ÖZEL FBM Kliniği,Plastik cerrahi dalında başarılı çalışmalarıyla öne çıkan Doc.DR.Hayati Akbaş, taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor.DR Hayati Akbaşı biraz tanımak için Aşağıdaki köşe yazısını okumak yeterli olacaktır.A….Kartal

ESTETİK AMELİYAT GÜNAHMIDIR?

Biz estetik cerrahlara sorulan sorulardan biridir.
??Hocam sizler mutlaka araştırmışsınızdır. Estetik ameliyat olmak istiyorum ama diğer yandan da günah mıdır diye endişe ediyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz??
Yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum.
22 yaşında genç bayan estetik amaçlı burun ameliyatı olmak amacıyla bana geldiğini ifade ettikten sonra ilave etti. ??dr bey bu ameliyatı olmayı çok istiyorum ama diğer taraftan da Allah?ın verdiği bir organımı değiştiriyor muyum diye bir psikolojik sıkıntı içindeyim??
Belki de bu hastanın bizden beklediği, bu kararı verme konusunda bizim ortaya koyacağımız yorum.
Yani bizden belki de şunu bekliyor.
“Merak etmeyin bu ameliyatı yaptırmak günah değil”
Bizler doktoruz.
Estetik Cerrahız.
Yaptığımız iş özellikle estetik amaçlı işlemlerde fiziksel anlamda değişiklik oluşturmak. Yani burun estetiği yapıyorsak mevcut burundan daha güzel bir burun yapmak.

Yada kulak estetiği yapıyorsak görünüm olarak daha az dikkat çeken normale daha yakın bir kulak oluşturmak.
Yada meme ameliyatı yapıyorsak gerek büyüklük ve gerekse şekil olarak kişinin beğeneceği ölçülerde bir göğüs oluşturmak.
Bizim amacımız bu.
Elbette ki estetik ameliyatların insan bedeninde oluşturduğu değişikliklerin o kimse için bir psikolojik, sosyolojik, dini karşılığı olabilir.
Ameliyatı olan kişinin ruhsal yapısı üzerinde olumlu yada olumsuz etkisi, aile ve sosyal yaşantısı üzerine bir etkisi olacaktır.
Biz estetik plastik cerrahlar bu etkiler olumlu olsun diye bu ameliyatları yaparız ama bazen de beklenenin tersi bir durumda ortaya çıkabilir.
Televizyonlarda mutlaka izlemişizdir.
??bir estetik ameliyat oldum hayatım kaydı?Yağlarımı aldırdım vücudum deforme oldu? vs.
Estetik ameliyatların insan psikolojisi vs üzerine etkileri olduğu gibi, insanların dini inançlarının da onların estetik ameliyat olma konusundaki dürtüleri üzerinde kuvvetli etkileri vardır.
Gerçekten düzeltilebilir bir fiziksel kusuru olmasına ve kendisinin de bu durumdan çok rahatsız olmasına rağmen ??estetik olmak günah mıdır?? sorusu ile estetikten uzak duran çok sayıda insan vardır toplumda.
Sanılmasın ki bu kaygılar yalnızca bizim toplumumuzda var.
Aynı kaygı Amerika Birleşik Devletlerinde de var. Fransada da var. Afganistanda da var. Sadece bir dinden de kaynaklanmıyor bu kaygı.
Müslümanlıkta, Hıristiyanlıkta yada Yahudilikte.
Farklı ülkelerde bulundum.
Estetik Cerrah olduğum anlaşıldığında zaman zaman konu bu noktaya gelmiştir.
??Estetik ameliyat günah mıdır?? anlamında konular hep tartışılmıştır.
Bu konuda benim ne düşündüğüm sorulmuştur.
Tıpkı yazının başında bahsettiğim bir hastamın bana sorduğu gibi.
Bu konuda benim ne düşündüğümü bir sonraki yazıda ifade etmek istiyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL