SAMSUN&BÖLGE

SAMSUN VALİLİĞİ MÜLTECİLERİ AÇIKLADI

SAMSUN VALİLİĞİ MÜLTECİLERİ AÇIKLADI

SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN’DA MÜLTECİ OLARAK BARINAN YABANCILARA YAPILAN AYNİ VE NAKDİ YARDIMLARI AÇIKLADI

Samsun Valiliği Samsun’da yaşayan Yabancılara yapılan yardımları açıkladı

Samsun’a son iki ay içerisinde gelen mültecilerin içler acısı durumlarının basın yayın organlarında gündeme gelmesi üzerine Samsun Valiliği, mültecilere yapılan yardımları açıkladı.

Samsun Valiliği, Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde yaşayan mültecilere yapılan yardımları açıkladı.

Samsun’a son iki ayda 800 civarında yeni mültecinin geldiği gündeme gelirken, bu mültecilerin kaldıkları evlerde içinde bulundukları içler acısı durum, basın yayın organlarında yer almıştı.

Kimliği bulunmayan mültecilerin eğitim, sağlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılan yardımlardan faydalanamadığı bilinirken, Samsun’da Göç İdaresi’nin ise mültecilere kimlik için 8 ila bir yıl süre verdiği, bu nedenle kimliği bulunmayan mültecilerin yapılan yardımlardan yararlanamadıkları iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde bir mülteci evinde çekilen fotoğrafda, yerde yatan çocukların fotoğrafı sosyal medyada yayınlanması geniş yankı uyandırırken Samsun Valiliği de bu haberler üzerine bir açıklama yaparak mültecilere sağlanan yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Samsun Valiliği, İlkadım Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan mültecilere yapılan yardımların hangi yıla ait olduğu konusunda bilgi vermezken, Samsun’a son iki ay içerisinde geldiği ileri sürülen 800 mülteci aileye yardım yapılıp yapılmadığı konusuna da açıklık getirmedi.

İşte Samsun Valiliğinin açıklamasına göre Samsun’da yaşayan mültecilere yapılan yardımlar..

İlkadım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 bin 697 haneye 938 bin 281, 24 TL tutarında nakdi, ayni ve kömür yardımı yapıldı.

Canik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 631 haneye 213 bin 84 , 20 TL tutarında, nakdi ve kömür yardımı yapıldı.

Atakum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 23 haneye 14 bin 350 TL tutarında, nakdi yardım yapıldı.

Tekkeköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 37 haneye 16 bin 645,10 TL tutarında nakdi, ayni ve kömür yardımı yapıldı.

2017 yılında 2 bin 111 haneye 661 bin 302 nakdi, 183 haneye 92 bin 832, 24 TL ayni, bin 94 haneye 428 bin 226,30 TL kömür yardımı olmak üzere toplamda 3 bin 388 haneye 1 milyon 182 bin 360, 54 TL ödeme yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL