EKONOMİ

RAMAZAN NEDENİYLE TURİST SAYISI DÜŞTÜ

RAMAZAN NEDENİYLE TURİST SAYISI DÜŞTÜ

DENİZ

Otelciler iç pazarlarda Ramazan ayından dolayı meydana gelen düşüşün, başta Almanya, İngiltere ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinde hızlanan son dakika satışları ile dengelendiğini, bu nedenle doluluk oranlarında bir azalma meydana gelmediğini söylediler.

Kıyı bölgeleri önlemler aldı
Antalya Lara’daki otelciler, Ramazan ayı nedeniyle ağustosta yerli müşteri sayısının azaldığını ancak kendilerinin bu durumu önceden ön görerek partnerleri ile birlikte çalıştıkları pazara yönelik önlem aldıkları için önemli bir sorun yaşanmadığını belirtiler.

Şehir otelleri iftar sofralaraçarak denge kurmaya çalışıyor
Kıyı bölgelerindeki oteller Ramazan ayı boşluğunu bu yolla dengelerken, başta İstanbul olmak üzere şehir otellerinin de iftar sofraları ile cirolarını dengelemeye çalışıyor. Bu arada Ortadoğu ülkelerinden Ramazan ayında oruç tutmak istemeyen bir kesimin de bu amaçla İstanbul’a geldiğini, bu kesimin büyük bir sayı oluşturmasa da bu ülkelerden ziyaretçi trafiğinin tamamen kesilmediğini belirten otelciler, Ramazan ayı nedeniyle doluluklarda büyük bir düşüş yaşanmayacağını söylüyorlar.

Arapların oruç olanları dönüyor, yenisi gelmiyor
İstanbul Taksim’deki Elite World Hotel Genel Müdür Yardımcısı Sarhan Keyder, Araplar’ın Ramazan ayını genelde evlerinde geçirdiğine işaret ederek, “Ağustosta Arap turist olmayacak. İranlı turistler ise gelmeye devam ediyor” dedi.
Ortadoğu ülkeleri ile çalışan Karnak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet, ağustos ayı itibariyle Arap turist sayısının yüzde 90′a yakın oranda düşeceğini belirterek, “Ama bayramla birlikte ekim ayına kadar tekrar başlayacak” diye konuştu.
Öte yandan Ramazan ayı olmasına karşın Ortadoğu ülkelerinden Bursa’ya gelişlerde önemli bir düşüş olmadığı belirtiliyor.

İç pazarda fiyatlar düştü
Bu arada Ramazan ayı nedeniyle iç pazarda fiyatların düştüğü belirtiliyor. Ramazan nedeniyle fiyatlarını indiren tesisler arasında ‘tesettür oteli’ olarak bilinenler de var.
Bunlardan Antalya Alanya‘daki Alaiye Adin Beach Hotel, Ramazan ayında fiyatlarında yüzde 50 indirim uygulayacağını açıkladı.kaynak:turistim.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL