HUKUK&POLİSİYE

PKK’nın yeni hedefi,Karadeniz’mi?

PKK’nın yeni hedefi,Karadeniz’mi?

Son günlerde yaşanan Kobani olayları ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin giderek artması çözüm süreci hakkında akıllara soru işaretleri getirirken köşe yazarlarından da konuyla ilgili yorumlar gelmeye devam ediyor.

Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan son istihbarat raporlarına değinerek gelinen vahim durumu şöyle özetliyor: Örgütün hedefinde şimdi Karadeniz var.

İşte Ahmet Takan’ın o yazısının ilgili bölümü:

“Son istihbarat-güvenlik raporlarından; “PKK ’nın Hedefinde Karadeniz Var”

Çözüm sürecinde yurt içerisindeki silahlı terörist sayısını yeni katılımlarla iki katına çıkaran PKK daha önce terörist bulunmayan bölgelere terörist gruplar göndermeye başladı. Örgütün hedefinde ise Karadeniz var.

Elde edilen bilgilere göre PKK son dönemde Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Samsun, Tokat ve Ordu illerinin kırsal bölgelerine yoğun bir şekilde terörist sevkiyatı yaptı. 60 kadar teröristin Karadeniz illerinde silahlı olarak faaliyet yürütmeye başladığı tespit edildi..

Uzmanlar, örgütün daha önceki yıllarda Karadeniz’de hiç bu kadar sayıya ulaşmadığı vurguluyor.

Hatırlanacağı gibi; terör örgütü PKK’nın “Karadeniz Açılım Grubu” adını verdiği Karadeniz yapılanması ilk olarak Kastamonu eylemi ile gündeme gelmişti. 4 Mayıs 2011 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Erdoğan’ın konvoyuna Kastamonu’da yapılan saldırıda 1 polis şehit olmuş, 2 polis yaralanmıştı.

PKK’nın diğer bir ses getiren eylemi ise Trabzon’da gerçekleştirilmişti. Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında 26 Haziran 2012 tarihinde yapılan ve 3 askerin yaralandığı bombalı saldırını PKK’lı teröristler tarafından yapıldığı bildirilmişti.

İstihbarat raporlarına göre; Karadeniz’e sevk edilen terörist grupların daha önce çekildiği açıklanan Tunceli’den gönderildiği, grupların Erzincan Kemah üzerinden Tokat-Rize, Gümüşhane-Giresun ve Samsun bölgelerine aktarıldığı ortaya çıktı.Karadeniz bölgesinin geri çekilme sürecinde tamamen boşaltıldığı yönündeki kamuoyu algısını bozmamak amacıyla PKK’nın faaliyetlerini gizlilik içerisinde yürüttüğünün altı çizildi.

Terörist grupların güvenlik güçlerince deşifre edilmemek amacıyla telsiz görüşmelerine çıkmadıkları kaydedildi.

“Çözüm sürecinde istediğini elde edememesi durumunda Doğu ve Güney Anadolu’da kaos ortamı yaratmak isteyen PKK ülkede iç savaş çıkartmanın planlarını yapıyor” ifadesi kullanıldı.

Uzmanlara göre, Karadeniz bölgesinin hedef seçilmesinin sebebi ise bölge insanının milli duyarlılığı. “PKK Karadeniz bölgesinde yapılacak şiddet eylemleri ile bölge insanının milli hassasiyetini istismar etme peşinde.”

Kobani tiyatrosundan fırsat bulup da gerçekte neler oluyor diye merak buyurursanız; ara sıra doğruları okuyun.. Akil geğirtilere kulak tıkayın..
Belki idrak yolları tıkanıklığınızda iyileşme emareleri hasıl olur!..” ky: haberfedai.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL