GENEL

Paypal Yeniden Türkiye’ye Dönüyor !

Paypal Yeniden Türkiye’ye Dönüyor !

2016 yılının Haziran ayında Türkiye’deki faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Paypal, daha sonrasında bu suçu BDDK’ya atmış ve kasıtlı olarak kendisine lisans verilmediğini belirtmişti. Bu olaydan sonra bir açıklama yapma gereği duyan BDDK başkanı Mehmet Ali Akben, 2014 yılında çıkartılan tebliğ gereğince sunucuların yurt içinde bulundurulması zorunluluğu nedeniyle gerekli lisansları alamadığını belirtmişti.

Paypal, bu durum için daha önceden 27 Haziran 2015 yılında başvuru yapmış olsa da sunucuların taşınması için gerekli adımları atmamıştı. Paypal’ın bu durumu ciddiye almadığımı için mi yoksa global ciddiyetsizlik yüzünden mi sunucularını taşımadığı bilinmez ancak verilen ceza sonrasında Paypal’ın aklı başına gelmiş gibi görünüyor. Paypal, Türkiye’de yeniden hizmet sunabilmek için sunucularını Türkiye’ye taşımaya karar verdi ve bunun için de BDDK ile görüşmelerine devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta içinde Paypal ve BDDK arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Yapılan bu görüşme ile beraber Paypal’ın sunucularını Türkiye’ye taşımaya karar verdiği ve bu işlemin 2017’nin ilk yarısında tamamlanacağı belirtiliyor. Taşıma işlemi tamamlandıktan sonra ise Paypal yeniden Türkiye’de hizmet vermeye başlayabilecek.samsunhaberci.com/DerinalemHaber..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL