GENEL SAMSUN&BÖLGE

Öldürülen Doktor İçin Yürüdüler

Öldürülen Doktor İçin Yürüdüler

Samsun’da görevi başında şehit edilen Doktor,Yapılan bir yürüyüşle anıldı,

Yürüyüş Samsun İlkadım İlçesi Çiftlik caddesi üzerinde yapıldı.yürüyüşe çok sayıda vatandaş,yakınları ve görev arkadaşları katıldı.yürüyüş,yapılan konuşmalardan sonra olaysız bir şekilde dağıldı..

Öldürülen Doktor Yürüyüşle Anıldı

Samsun’da bir yıl önce hastanede görevi başında öldürülen Opr. Dr. Kamil Furtun’u anma ve sağlıkta şiddeti protesto yürüyüşü düzenlendi.

İstiklal Caddesi’nda Kamil Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun’un da katıldığı yürüyüş. Süleymeniye Geçidi’nde basın açıklamasıyla son buldu. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Türk Medikal Radyoloji Teknoloji Teknisyenleri Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Psikologlar Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasını TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan okudu. Resmi rakamlara göre her gün 31 hekim ve sağlık çalışanının hasta veya hasta yakınlarından dayak yediklerini, hakarete uğradıklarını, tehdit edildiklerini söyleyen İlhan, “Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılıyor. Yine Kamil Furtun’u öldüren katil hastane idaresinin bilmediği bir kişi değildir. Hakkında çok sayıda savcılığa yansımış dosyası bulunan, yıllardır hastane içinde ve dışında dolaşıp rahatsızlık veren, sağlık çalışanına ve personeline huzursuzluk ve endişeye yol açan hastane idaresinin gayet iyi bildiği bir kişidir. Daha önce de hastanede sağlık çalışanlarına saldırmıştır. Hatta cinayetten bir gün önce bu kişinin sağlık çalışanları için risk oluşturduğu, iş sağlığı ve güvenliği kurul toplantı tutanağına yansımıştır. Bu kadar sorun çıkaran bu şahıs nasıl olmuştur da hastaneye elini kolunu sallayarak belinde silahlarla girip çıkabilmiştir. Nasıl olmuştur da herkes tarafından sevilen, bilgisi, becerisi ve kişiliği ile tüm Samsun’un sevgilisi olmuş Opr. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesine kadar gidebilmiştir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL