DIŞ HABERLER

Nato’dan Krize Zayıf Müdahale!

Nato’dan Krize Zayıf Müdahale!

 

Nato Ukrayna müdahalesine,isteksiz.

NATO, Rusya ile kriz yaşayan Ukrayna’ya askeri destek sağlamayacağını resmen ilan etti. Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde konuşan NATO Genel Sekreter Stoltenberg, “Rusya’ya açık bir mesaj” gönderileceğini söylemekle yetindi!

ATO, Rusya ile gerilim yaşayan Ukrayna’ya net ifadelerle askeri destek verilmeyeceğini belirtti.

Brüksel’deki karargâhta NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’ya ‘destek’ sunulup sunulmayacağı yönündeki soruya, NATO’nun Karadeniz’deki varlığını son yıllarda güçlendirdiği şeklinde kaçamak bir cevap verdi.

NATO, 2015 yılında Rusya ile uçak krizi yaşayan Türkiye’ye de destek vermekten kaçınmıştı. Üstelik Türkiye, Ukrayna gibi NATO üyesi olmayan bir ülke değil.

Türkiye, 1952 yılından bu yana ittifakın bir üyesi olarak ciddi fedakârlıkta bulunuyor.

Diplomatik kelamdan ötesi yok!

Stoltenberg, Rusya’ya acilen Ukrayna gemileri ile Ukraynalı denizcileri serbest bırakması çağrısında bulunmakla yetindi. Stoltenberg, “Uygulanan bu şiddeti haklı kılacak hiçbir gerekçe yok” diye konuştu.

Rusya’nın son dönemdeki davranışlarının istikrarsızlığı artırdığını savunan Stoltenberg, bunun özellikle Rusya’nın Azak Denizi’nde şiddet kullanması, Ukraynalı gemi ve denizcileri alıkoymasıyla tekrar açık bir şekilde görünür hale geldiğini iddia etti.

NATO müttefiklerinin Rusya’nın geliştirdiği yeni füze sisteminden de endişe duyduğunu ve bununla Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın ihlal edildiğini kaydeden Stoltenberg, Rusya’ya ‘şeffaf ve doğrulanabilir’ bir şekilde Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’na (INF Anlaşması) uyma çağrısını yineledi.
1987 yılında imzalanan anlaşma, karada üslendirilen 500 ila 5 bin 500 kilometre menzilli ve nükleer başlık taşıyabilen bütün orta menzilli taşıyıcı sistemlerin imha edilmesini öngörüyor. ABD ve NATO, Rusya’yı yeni bir füze sistemi kurarak anlaşmayı ihlal etmekle suçluyor.ky:yenimesaj.com.tr

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL