SİYASET HABER'LERİ

Muharrem Şemşek: çözüm “kongredir”

Muharrem Şemşek: çözüm “kongredir”

şemşek

Milliyetçi hareketin önde gelen isimlerinden Muharrem Şemsek, partiler içinde tartışma ve krizlerin çözüm yerinin kongre olduğunu belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye makul bir süre içinde seçimli bir olağanüstü kongre toplama çağrısı yaptı.

Haber: Fatih Erboz

Milliyetçi hareketin önde gelen isimlerinden Muharrem Şemsek, partiler içinde tartışma ve krizlerin çözüm yerinin kongre olduğunu belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye makul bir süre içinde seçimli bir olağanüstü kongre toplama çağrısı yaptı. Genel Başkan adaylığı için adı geçenleri, “Hepsi değerli kardeşlerimizdir” diye niteleyen Şemsek, “Hepsine başarılar diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.
MHP 19. Dönem Çorum Milletvekili, Ülkü Ocakları Derneği eski genel başkanı, MHP eski genel sekreteri, eski genel başkan yardımcısı; MHP Kurucular kurulu üyesi, Milliyetçi Hareket’in kanaat önderlerinden Muharrem Şemsek 1 Kasım’daki seçim sonuçları sonrasında MHP’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 47 yıllık siyasi hayatında MHP’nin bir çok badire atlattığını hatırlatan Şemsek şunları söyledi:

Çare birlikte aranmalı
MHP, Türk siyasi hayatında kurulduğu günden beri devamlı gelişiyor iken ve Türk milletinin umudu olmaya namzetken, uzun bir süredir var olan tartışmalara ilaveten 1 Kasım sonuçları ve tartışmaları ile bu umut giderek tükenir hale getirilmeye başlamıştır. Esasen çoğu seçim dönemlerinde MHP’nin oy oranını artırmasına uygun sosyal ve siyasi şartlar olmasına rağmen her seçimde iktidar olmanın ötesinde, dar bir alana sıkışmış olmamız ve sürdürülebilir olmayan 1 Kasım sonuçları, MHP camiasını derinden üzen bir atmosfer yaratmış, ve bu gidişe son verme arayışları başlamıştır. Elbette ki siyasi alandaki yerimizin bu olmaması gerekir. Gelinen noktada Türk töresi, Hukuk ve Demokrasi ilkeleri, yerleşmiş geleneklerimiz ve dava bildiğimiz değerlerimiz çerçevesinde ülkücü iradeye saygı ile hareket edip, bu gidişe son vermenin yollarını hep birlikte aramamız gerekmektedir. Çözüm yeri ülkücü-milliyetçi iradedir.

Gönüller fethedilmeli
MHP’nin içine düştüğü bu durum, anlatılabilir ve kabul edilebilir bir durum değildir. MHP’nin iktidar hedefli ve sonuçlu olması milliyetçi, ülkücü hareketin toplumsal talebidir. Bu taleplerle ve talebi yapanlarla kavgaya tutuşmak doğru olmaz. Siyaset halkla olan bir iştir. Halksız siyasette olmaz. Halkın gönlüne girmesini beceremeyen hiçbir siyasi kuruluşun başarı şansı yoktur. Halkın gönlüne girecek onun sevgisini kazanacak faaliyetler yapılmadıkça MHP ve Ülkücü hareketin başarı şansı da olmaz. Halkın gönlüne girebilmenin, gönüller kazanabilmenin yolu da, MHP’nin Türk milliyetçiliği çizgisinde, ülkücü çizgide, ülkücü kadrolarla yönetilmesinden ve öncelikle kendi samimi parti mensuplarının gönlünü kazanmaktan ve bütün bir Türk toplumunu kucaklamaktan geçer.

MHP kurtarılmalı
Bu nedenle hepimizin ortak kaygısı MHP ve ülkücü hareket olmalıdır. Ülkücü hareket ve MHP; içinde, bulunduğu imkânsızlık, çaresizlik, kuşatılmışlıktan, bunalımdan ve her önüne gelenin operasyon yapabileceği bir yapı olmaktan bir an önce kurtarılmalıdır. Bu durumdan kurtulmanın yolu da; Türk töresinin istişare “muhakeme”, “muhasebe”, “tartışma” ve geleneklerimize göre yapılacak müzakereden geçmektedir. Ülkücü-irade; böylesi,bir atmosferde yapılacak kurultayda ancak arzu edilen sonuca ulaşabilir ve MHP’nin önü açılabilir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın…
MHP’deki olağanüstü kongre çağrıları için, “Hayırlı olsun. Umarım MHP için güzel bir sonuç çıkar. Genel Başkan adaylığı için adı geçen arkadaşlarımızın hepsi değerli kardeşlerimizdir” diyen Şemsek hepsine başarılar dilediğini sözlerine ekledi. Şemsek, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Parti Yönetimi bu süreçte sizce ne yapmalı?” sorusuna cevaben de şöyle konuştu:

Çözüm yeri kongredir
Sayın Genel Başkan ve parti yönetimi ne yapacağını kendileri bilir. Demokrasilerde kriz, bunalım ve tartışmaların çözüm yeri seçimlerdir; sandıktır. Partiler içinde tartışma ve krizlerin çözüm yeri kongrelerdir. MHP’de de çok yönlü tartışmalar yaşanıyor. Bu tartışmaların incitici noktaya taşınmaması gerekir. Kanaatime göre Sayın Genel Başkanımız seçimli bir olağanüstü kongre çağrısını, makul bir süre içinde kendisi yapsa MHP için daha faydalı olacaktır.
Teşkilatlarımızın ve delegelerimizin rahatsız olduklarını biliyorum. Kongre olsun veya olmasın, tercihinde mahalle baskısı altında kaldıklarını görüyorum. Fakat bazı dönemlerde bir tercih yapmak gerekir. Delegelerimizin de ülkemizin, davamızın ve partimizin geleceğini ve çıkarlarını düşünerek en doğru kararı vereceğine güveniyorum. Bunu da görüyorum.

ky:http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kotu-gidisi-kongreyi-toplamak-durdurur-126708h.htm

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL