DIŞ HABERLER GENEL

Moskova büyükelçiliğimize saldırı

Moskova büyükelçiliğimize saldırı

moskof

Moskova Emniyet Müdürlüğü kaynaklarına dayandırarak bildirilen bir habere göre, sabah saatlerinde kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından Moskova’nın Hamovniçeskiy ilçesinde bulunan Türkiye Büyükelçiliği binasına av tüfeği ile ateş açıldı.
Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, güvenlik birimleri sözcüsü adamın ateş açması sonrasında o kişinin büyükelçilik güvenlik görevlisi tarafından gözaltına alındığını belirtti.
Olay sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken, gözaltına alınan kişi bu hareketine herhangi bir gerekçe göstermedi.

SALDIRGAN ERMENİ ÇIKTI!
Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’ne sabah saatlerinde saldırı düzenleyen kişinin Ermenistan vatandaşı Artur Mirzoyan olduğu açıklandı.
Rus haber ajanası İTAR TASS’ın Moskova Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştiren kişinin orta yaşlarında Ermenistan vatandaşı Artur Mirzoyan olduğu belirlendi. Mirzoyan’ın “Dobrıy Les” şirketinin Genel Müdürü olarak görev yaptığı ifade ediliyor.
Moskova’nın Hamovniçeskiy bölgesinde bulunan Büyükelçilik binasına gelen Mirzoyan aracını park ettikten sonra yerel saatle 07:40’da av tüfeği ile Türkiye Büyükelçiliği tabelasına iki el ateş açtı.
Kapıda bulunan Rus güvenlik güçleri şahsı yakalayarak etkisiz hale getirtmeyi başardı. Saldırıda yaralanan olmadı.
Mirzoyan’ın saldırıyı neden gerçekleştirdiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak polisin Yukarı Karabağ’da yaşanan gelişmeler nedeni ile saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL