SAMSUN&BÖLGE

Köyünde inek sağıyor, dükkanında mantı açıyor

Köyünde inek sağıyor, dükkanında mantı açıyor

Köyünde inek sağıyor, dükkanında mantı açıyor
İNSANLARIN İSTEDİKTEN SONRA YAPAMAYACAĞI İŞ OLMADIĞINI İFADE EDEN MEDİNE BAL, “KADINLAR OLSUN ERKEKLER OLSUN KARAR VERDİĞİ İŞİ YAPSIN. YAPAMAM DİYE BİR ŞEY YOK” DEDİ.

Köyünde inek sağıyor, dükkanında mantı açıyor

Tokat’ta köyden şehre hayallerinin peşinden koşan Medine Bal, kendi imkanları ile açtığı mantı evinde hem patron hem işçi olarak çalışıyor.

Tokat merkeze bağlı Yelpe köyünde ikamet eden evli ve iki çocuk annesi Medine Bal (33), sıra dışı hayat öyküsü ile dikkat çekiyor. Köyde sabah saat 06.00’da kalkarak inek sağan, kümesten yumurta toplayan Bal, eşi ve çocuklarına kahvaltısını yaptırarak uğurladıktan sonra ev işlerini görüyor. Daha sonra iş hayatına başlayan Bal, köyden otomobili ile 11 kilometre uzaklıktaki kent merkezine giderek mantıcı dükkanını açıyor. Sabahları müşterilerine çorba servis eden Bal, öğle saatlerinde mantı ve çiğ börek servisi yapıyor. Akşam saatlerine yakın bir sonraki günün hazırlıklarını yapan Bal, mantı açarak pişiriyor. Köy hayatından da vazgeçmek istemeyen Bal’ın iki işi bir arada götürmesi ise takdirle karşılanıyor.

“Köydedir yapamaz, edemez diye bir şey yok”

İş yerinde köyden bir yardımcısı ile birlikte çalışan Bal’ın hedefi yaklaşık bir ay önce açtığı iş yerini büyüterek istihdam sağlamak. Tokat’ta yaklaşık 1.5 yıl bir iş yerinde çalıştıktan sonra kendi iş yerini açma hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Bal, eşinin destekleri ile Alipaşa Mahallesi Gazi Paşa Caddesi üzerinde bir iş yeri kiralayarak tadilat yapmak suretiyle mantı evi açtıklarını söyledi. Kadınların gücünü ve azmini göstermek istediğini ifade eden Bal, “Köydedir yapamaz, edemez diye bir şey yok. İstedikten sonra insan her şeyi yapabilir. İş yerimi yeni açtım. Müşterilerimiz de mantımızı beğeniyor. Kendime güveniyorum, başaracağıma inanıyorum. İlerisi inşallah güzel olur” dedi.

“Mantı da yaparım, inek de sağarım”

İnsanların istedikten sonra yapamayacağı iş olmadığını ifade eden Bal, “Kadınlar olsun erkekler olsun karar verdiği işi yapsın. Yapamam diye bir şey yok. İnsan istedikten sonra her şey olur, köy hayatı da şehir hayatında da mutlu olduğu işi yapacaksın. Hani diyorlar ya kariyerde yaparım çocukta yaparım. Bende mantı da yaparım, inek de sağarım diyorum” diye konuştu.ky:findiktv.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL