GENEL

KILIÇDAROĞLU’NDAN FİKRİ SAĞLAR’A SERT TEPKİ:ÇAĞIN NERESİNDEYİZ BİZ YA

KILIÇDAROĞLU’NDAN FİKRİ SAĞLAR’A SERT TEPKİ:ÇAĞIN NERESİNDEYİZ BİZ YA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın türbanla ilgili açıklamalarına sert tepki göstererek “Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyor ve doğru bulmuyorum. Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz. Bu onun tercihidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yılın son günü İstanbul’da geçirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte Eyüp Kemerburgaz’daki “Atık Yakma ve Biyometanizasyon Tesisleri”nde incelemelerde bulunup, Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nda yürüyüş yaptı.

Atık yakma merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. CHP eski milletvekili Fikri Sağlar’ın tartışma yaratan “Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, bu düşünceyi paylaşmadığını belirterek şunları söyledi:

Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz. Bu onun tercihidir. Peki benim görevim nedir? Onun tercihine saygı duymaktır.

Hakim, hukukun üstünlüğü ve vicdanı kanaatine göre karar verirse, adaleti yerinde dağıtırsa gerçek anlamda hakimdir. Başımın üstünde yeri vardır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL