GENEL

İnfaz Koruma Memurları,Bizim Sahibimiz yok !

İnfaz Koruma Memurları,Bizim Sahibimiz yok !

İnfaz koruma memurlarından Adalet bakanı na çağrı.bizide gör !

İnfaz Koruma Memurları Dertli: Bizim Sahibimiz Yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ‘Polisin ve jandarmanın sahibi var, bizim sahibimiz yok’ diyen infaz koruma memurları için çalışma başlatılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ‘Polisin ve jandarmanın sahibi var, malesef bizim sahibimiz yok’ siteminde bulunan infaz koruma memurlarının sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.

TBMM’deki Adalet Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında Bakan Bekir Bozdağ’a infaz koruma memurlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesini talep eden Veli Ağbaba, cezaevlerinde iki tür mahkûm olduğunu bunlardan birinin mahkemeler yoluyla cezaevine atılanlar diğerlerinin ise tayin yoluyla gelenler yani infaz koruma memurları olduğunu kaydetti. Ağbaba, “Devletin, cezaevinde yatan mahkûmların ve mahkûm yakınlarının dışladığı, infaz koruma memurlarının sorunları maalesef çözülmüyor.” dedi.

“YIPRANMA PAYI ALAMIYORLAR”

“Geçtiğimiz dönemlerde Adalet Bakanlığı bütçesinde dile getirdik. Daha önceki Sayın Bakan da söz verdi, ama maalesef sorunlar çözülmedi.” diyen Ağbaba, yazılı değerlendirmesinde şunları aktardı: “Bu insanlar yaşamları boyunca bayram tatili yapmadılar, yılbaşı tatili yapmadılar. Bunların karşılığında, bu tatili yapmadıklarından dolayı fazla mesai de alamıyorlar. İnfaz Koruma Memurlarının polis gibi güvenlik hizmetleri sınıfından yer almaları gerekmektedir. Silah taşımakta, ancak güvenlik birimi sayılmadıkları için polis gibi yıpranma payı alamamaktadırlar. Herkes yıpranma payı alıyor, en çok yıpranma payı alması gereken infaz koruma memurları maalesef yıpranma payı almamaktadır.”

“SENDİKAL HAKLAR MUTLAKA VERİLMELİ”

Milletvekili Ağbaba, infaz koruma memurlarının üniformaları çok kalitesiz olduğunu, sivil üniformaların kötü olduğunu belirterek, “Yaz kış bot giymektedirler. Ziyaret ettiğim infaz koruma memurları yazın bot giymekten son derece rahatsızlar. Sendikal hakları verilmiyor, ki bu hak mutlaka verilmelidir. Bir de çalışırken silah ruhsatı veriliyor, emekli oldukları gün bu hak ellerinden alınıyor. Bu silah ruhsatlarının da emekli olduktan sonra mutlaka devam etmesi gerekmektedir.” dedi

“İKİNCİ SINIF MEMUR GÖRÜLÜYORLAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ayrıca cezaevlerinde çalışan müdürler ve memurların emekli olmamak için direndiğine işaret etti. Ağbaba, “Emekli oldukları gün maaşları üçte 1 oranında düşmektedir. Bu insanlar yaş haddi olmadan maalesef emekli olmuyor. İnfaz Koruma Memurlarının özlük hakları mutlaka düzeltilmelidir. Bu insanlar güvenlik personeli olarak görev yaptıkları hâlde özlük hakları her yönden sivil memurlar gibi. Üstelik maaş kalemleri ve mesai yönünden sivil memurların bile gerisinde. Bu insanlar her türlü risk altında çalışmakta, ancak ikinci sınıf memur olarak görülmektedir. İnfaz koruma memurları diyorlar ki: “Polisin sahibi var, jandarmanın sahibi var, maalesef bizim sahibimiz yok.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL