BİLİM&TEKNİK

Hürkuş Paris Semalarında

Hürkuş Paris Semalarında

Türk savaş uçağı Hürkuş,Paris semalarında

TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) tarafından tasarlanan ve üretilen Temel Eğitim Uçağı “HÜRKUŞ” ilk yurtdışı uçuş gösterisini 19 Haziran 2017 tarihinde 52.’nci Paris Havacılık Fuarı’nın açılış gününde gerçekleştirdi. Avrupa semaları ile ilk buluşmasında; ziyaretçiler, HÜRKUŞ uçağının performansını ve üstün manevra kabiliyetini yakından görme fırsatı buldu. Altı dakika süren gösteri uçuşunu başta Milli Savunma Bakanı Fikri Işık olmak üzere yerli ve yabancı birçok üst düzey yetkili ilgi ve coşku ile izledi.

25 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek olan fuarda, HÜRKUŞ her gün uçuş gösterilerine devam ederken, “T625” Genel Maksat Helikopteri, “T129 ATAK” Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, “ANKA” İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu ve “HÜRKUŞ-C” Hafif Taarruz Uçağı, TAI statik alanında (B8) sergilenecek.

İlk yurtdışı görevlerinde, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, İsviçre ve Almanya hava sahalarını kat ederek 11 Haziran 2017’de Le Bourget havaalanına inişlerini tamamlayan HÜRKUŞ’lar 27 Haziran 2017 tarihinde aynı rotayı takip ederek TUSAŞ tesislerine doğru havalanacaklar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL