BİLİM&TEKNİK

Erdoğan “Yerli Otomobil “Vurgusu Yaptı

Erdoğan “Yerli Otomobil “Vurgusu Yaptı

Ey otomobilciler,artık kendi “otomobilimizi yapma zamanı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 senedir bu işi yapanlara hep teklif ettim. Gelin kendi otomobilimizi üretelim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, montajcılığın Türk milletine yakışmadığını belirterek, “Gelin şu yüzde yüz yerli üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. Gelin kendi otomobilimizi üretelim. Ne yapılıyor? Montaj, montaj, montaj… Montajcılık bu millete yakışmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yerli otomobil için işadamlarına çağrıda bulundu.

15 senedir bu işi yapanlara hep teklif etmişimdir. Gelin kendi otomobilimizi üretelim. Ne yapılıyor? Montaj, montaj… Montajcılık bu millete yakışmıyor. Bir parçası şurdan, bir parçası burdan gelsin, öbürü ordan, öbürü burdan. Onları monte et, ondan sonra da piyasada dolaştır. Bu millete bu yakışmıyor.

Artık bu millet, kendisi bunu üretebilecek beyne de sahip, ürüne de sahip. Bunu yapabilir miyiz? Yaparız. Niye yapmıyoruz? Çünkü öbüründen daha fazla kazanıyor. Ama şimdi ben inanıyorum ki artık sözü burada aldık. Bütün millet, 80 milyon da buna şahit. İnşallah Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında bu işi başaracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Genel Kurulunda yaptığı konuşmada yerli otomobil için iş adamlarına çağrıda bulunarak, “Gelin şu yerli yüzde yüz üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB, kendi çatısı altından yüzde yüz yerli otomobilini Made in Turkey olarak çıkartsın. Şu anda ekranları başında bizi tüm Türkiye izliyor. Biz her an her daim böyle bir konuda yanınızdayız ve önce ülkemize, ardından da tüm dünyaya Türkiye markasını gönderelim. Bu çalışmalarımızın tamamını sürdürebilirlik esasına göre yürütmeden 2035 hedeflerine ulaşamayız. Demokratik ve ekonomik standartları yüksek Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız. 15 senedir bu işi yapanlara hep teklif ettim. Gelin kendi otomobilimizi üretelim. Ne yapıyor. Montaj, montaj, montaj. Montajcılık bu millete yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

“YÜKSEK FAİZ BİR SÖMÜRÜ ARACI”
Yüksek faiz konusuna değinerek, yüksek faizin bir sömürü aracı olarak kullanıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var ‘Ben bu kredi faizini uygun şartlarda veriyim de ülkem de kazansın, ben de kazanayım’ anlayışı yok. Bakıyorsunuz karınca yazısıyla sözleşmeler var ya, o krediye mahkum olan girişimci geliyor altına imza atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok.

Yüksekova ve Cizre il oluyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’un Genel Kurulunda yaptığı açıklamada Cizre ve Yüksekova’nın yakın zamanda il olabileceği müjdesini verdi. Şırnak’ın Cizre’ye, Hakkari’nin de Yüksekova’ya dönüşeceğini kaydeden Erdoğan, “Şehircilik benim işim. Çünkü belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur neresi olmaz onu iyi bilirim. Cizre ile Şırnak’ı yan yana getirdiğiniz zaman ya Allah aşkına Şırnak’ı nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Hakkari ile Yüksekova’yı yan yana getirdiğiniz zaman da Hakkari’yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşırırsınız. Buraları defalarca gezmiş görmüş biri olarak konuşuyorum. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız önce buna şehircilikten başlayacaksınız. Eğer şehircilikte bu işi başaramamışsanız zaten yatırımlarda da bu işi başaramazsınız. Onun için sen merak etme. Zaman çok yakın” dedi.HABERİN KAYNAĞI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL